Taaken ja Whoredom Rifen split on toivon mukaan ennusmerkki uudesta materiaalista

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 1.4.2020

Norjalaisen black metallin nykytilaa luodattiin kokonaista kahden bändin voimin, kun Taake ja Whoredom Rife julkaisivat yhteisen split-lyhärinsä. Taake lienee kaksikon tunnetumpi osapuoli, ja bändin osuus yhteisjulkaisusta koostuu ”Ubeseiret”-nimisestä uudesta biisistä sekä The Sister of Mercy -coverista. Whoredom Rife taas hoitaa tonttinsa kahden uuden biisin voimin. Lätyn julkaisijana toimii Terratur Possessions ja se on saatavilla vinyylinä sekä digitaalisena.

TaakenUbeseiret” on moneen suuntaan polveileva kappale, eikä ehkä ole sieltä tavallisimmasta päästä yhtyeenkään mittapuulla. The Sisters of Mercy -cover osoittautuu ”Heartlandiksi”, eikä suoraan sanottuna oikein istu kokonaisuuteen. Toteutus on jokseenkin tylsä, mutta myös kappalevalinnan kanssa mennään metsään. Whoredom Rife edustaa kaksikon pimeämpää, pahaenteisempää ja perinteisempää linjaa. ”From Nameless Pagan Graves” on taattua norjalaista black metallia, mutta ”En lenke smidd i blod” onnistuu olemaan vieläkin parempi majesteettisine loppuineen. Whoredom Rifen black metal henkii sellaista pimeyttä, jota mustalta metallilta on lupa odottaakin. Bändi kuuluu ehdottomasti Norjan tämänhetkiseen eliittiin.

Whoredom Rife vie kahdesta bändistä pidemmän korren, mutta Taaken uusi biisi toimii sekin vallan mainiosti. Harmillista on vain se, että The Sisters of Mercy -cover rikkoo turhaan hyvää kokonaisuutta. Toivoa sopii, että split on maistiainen uudesta materiaalista kummankin bändin osalta.

7½/10

Kappalelista:

1. Taake – Ubeseiret
2. Taake – Heartland (Sisters of Mercy cover)
3. Whoredom Rife – From Nameless Pagan Graves
4. Whoredom Rife – En lenke smidd i blod

Taake Facebookissa
Whoredom Rife Facebookissa