Taaken Pohjois-Amerikan kiertue koki jälleen takaiskun – Kansas Cityn keikka peruttiin

Kirjoittanut Teemu Hakala - 22.2.2018
Taake @ Ääniwalli 2015

Norjalaisyhtye Taaken Pohjois-Amerikan kiertue on kokenut jälleen takaiskun. Bändin maaliskuun lopun Kansas Cityn keikka on peruttu The Riot Room klubin toimesta. Myös hip-hop artisti Talib Kweli on perunut oman esiintymisensä kyseisellä klubilla Taaken vuoden 2007 hakaristiskandaalista aiheutuneen kohun vuoksi.

Bändin New Yorkin ja Chicagon keikat peruttiin aiemmin tässä kuussa antifasistien painostuksen vuoksi. Bostonin keikka on siirretty toiselle keikkapaikalla sekä useat muut kiertueen keikkapaikat ovat poistaneet Taaken keikan keikkakalentereistaan. Myös kiertueen lämppäri King Dude on perunut osallistumisensa koko kiertueelle.

Yhtyeen nokkamies Hoest kommentoi keikkojen peruuntumista ja hakaristikohua virhearvionniksi ja vakuutteli myös, että yhtye ei ole rasistinen.

The Riot Roomin kommentti:

We have decided to cancel the Taake event scheduled to be held March 31st at The Riot Room. Refunds will be processed immediately for anyone who purchased tickets. As a venue, it is our priority to provide a safe, inclusive, and enjoyable environment for all patrons, artists, and staff. This always has, and will always continue to be our primary goal.

Bändin on määrä esiintyä Suomessa Helsingin Korjaamolla huhtikuun 27. päivä.