Taakseheitto: rockrellestystä Joensuussa Block Busterin ja Brother Firetriben toimesta!

Perjantai 21.4 oli Joensuun Kerubissa todellista rock ’n rollia! Siitä pitivät huolen kuopiolainen Block Buster ja lennokkaan aikuisrockin taitaja Brother Firetribe, jotka tarjoilivat mukavan tiivistä viihdykettä viime viikonlopun aluksi. Molemmat yhtyeet vetivät menevät keikat ja paikalle saapunut yleisö viihtyi mestoilla hienosti. Seuraavaksi hieman tarkempia muistikuvia illasta!

Brother Firetribe. Kuva: Antti Pitkäjärvi

Block Buster hyppäsi lauteille kellon rientäessä iltakymmeneen. Parin ensimmäisen biisin aikana äänentoistossa oli hieman ongelmia – volyymia oli hieman liikaa – joten sanoista ei meinannut saada selvää. Nopeasti kävi selväksi, että lämmittelybändin statuksella liikkeellä ollut rykmentti halusi tehdä lähtemättömän vaikutuksen vielä varsin harvalukuiseen yleisöön. Kappaleet olivat kautta linjan selkeitä ja vauhdikkaita: mekkala oli kova ja jopa 3 bändin jäsentä esitteli laulutaitojaan keikan aikana, mitä pidän todella kovana suorituksena. Unohtaa ei sovi myöskään yhtyeen loistavaa soolokitaristia, joka esitti taituruuttaan lähes jokaisen laulun aikana. Kokonaisuutena Block Buster esiintyi todella ammattimaisesti ja bändille voi huoletta pedata valoisaa tulevaisuutta musiikin saralla!

Block Buster. Kuva: Antti Pitkäjärvi

Energisen puolituntisen jälkeen koitti Brother Firetriben vuoro astua estradille. 15-vuotisbileiden kunniaksi yhtye tarjoili jonkin verran materiaalia vuonna 2006 julkaistulta ”False Metal” -albumilta. Miksikään vanhojen biisien nostalgiakeikaksi ei Joensuun iltaa voi millään perusteella kutsua: illan biisilista koostui pääasiassa maaliskuun loppupuolella ilmestyneen ”Sunboundin” kappaleista. Valinta oli ymmärrettävä, sillä uuden materiaalin esittäminen on tietysti paras tapa tehdä uudet kappaleet tutuiksi faneille ja kasvattaa näin levymyyntiä sekä suoratoistopalveluiden kuuntelumääriä. Kuitenkin jäin kaipaamaan enemmän vanhemman materiaalin esittämistä, sillä bändillä on karmea kasa kovia biisejä, mitkä jäivät kuulematta. Lisäksi keikasta jäi uupumaan jotain uuden musiikin painotuksen vuoksi: tunnelma ei noussut sellaisiin sfääreihin, johon kuvittelin parhaimmillani käyvän.

Pekka Heino. Kuva: Assi Viljanen

Kuitenkin on todettava, että uusi materiaali toimi keikalla hyvin: yleisö syttyi uusille kappaleille ja eihän niitä voi laadun puutteesta moittia. Vanhukset, kuten ”One single breath” tai ”I’m on fire”, löysivät hienosti paikkansa illan kattauksesta, samoin kuin ”For better of the worse”, jonka voisi sanoa edustavan hittikategoriaa. Viimeksi mainittu upposi muuten yleisöön loistavasti: tunnettu kappale, terävä sellainen ja timanttisessa vedossa ollut yhtye sitä vetämässä niin mikäs sen hienompaa.

Brother Firetribe. Kuva: Antti Pitkäjärvi

Brother Firetriben keikan parhaita paloja olivat lopulta varsin selkeästi ”Taste of a champion”, ”Heart full of fire”, ”Big city dream” ja illan päättänyt ”I am rock”. ”Taste of a champion” oli alun perin S-ryhmän mainosbiisi, mutta kuten Pekka Heino biisin spiikkasi: yhtye pitikin kappaleesta niin paljon, että se päätyi levylle asti. Yleisö syttyi tälle menevälle ylistysrallille ja tunnelma kävi Kerubissa varsin lähellä salin katonrajaa. ”Heart full of fire” on puolestaan yksi yhtyeen tunnetuimpia lauluja. Levyversiolla mukana oli entinen Nightwishin laulaja Anette Olzon, jonka kiriapua en jäänyt kaipaamaan: niin voimallisesti Brother Firetribe tämän hitin hoiti himaan! ”Big city dream” oli näistä kappaleista positiivisin yllätys: tiesin biisin olevan varsin hyvä, mutta en aavistanut sen hienoutta livetilanteessa. Kaikki palikat olivat biisissä kohdillaan ja yleisökin tykkäsi niin mikäs sen hienompaa! ”I am rock” oli puolestaan stadionrockmainen päätöskappale, jonka kertosäe jäi soimaan päähän koukuttavien rivien I am rock, harder than rock. My heart beats through the steal ansiosta pariksi päiväksi.

Emppu Vuorinen. Kuva: Assi Viljanen

Kokonaisuutena Kerubin perjantai-ilta oli onnistunut kattaus: mukana oli nuorta rellestävää railakkuutta ja vastaavasti kokeneempaa, hieman varttuneempaa kaartia, jotka tarjoilivat kesäisen positiivista materiaalia ihmisten iloksi. Sekä Block Buster että Brother Firetribe osoittivat oman hienoutensa vetämällä vauhdikkaan rockaavat keikat, mistä yleisö todella nautti. Tärkein siis toteutui!

 

Brother Firetribe. Kuva: Assi Viljanen

Settilista:
KaaosZine levyt

1. Help is on the way

2. Indelible heroes

3. One single breath

4. Heart of the matter

5. For better of the worse

6. Shock

7. Last Forever

8. Taste of a Champion

9. I’m on fire

10. Big city dream

11. Give me tonight

12. Heart full of fire

13. Phantasmagoria

14. I am rock

Block Buster Facebookissa

Brother Firetribe

Kuvat: Antti Pitkäjärvi ja Assi Viljanen

Teksti: Markus Raatikainen

 

Kommentoi julkaisua