Taannoisella singlellään kovaa keulinut Vulture keulii myös kokopitkän muodossa, minkä todistaa ”Ghastly Waves & Battered Graves”

Jo singlellään kovaa keulinut saksalainen  julkaisi juuri toisen täyspitkän albuminsa, joka kantaa nimeä ”Ghastly Waves & Battered Graves”. Bändin speed/thrash metal paahdetaan sopivalla heavyn katkuisella alajuonteella melodiaakaan unohtamatta. Nahkaa, niittejä ja todellista metallia!

Levyn käynnistävä ”Fed to Sharks” on oivallinen esimerkki siitä, kuinka bändi hallitsee heavy metalin katkuisen speedinsä/thrashinsä; siinä on reipas tempo, loistavia sooloja ja tyylilleen uskollinen retrosoundimaailma. ”The Garotte” puolestaan esittelee vähän hevimpää linjaa. Luu lyödään kurkkuun myös singlebiisi ”Beyond the Bladella”, joka jatkaa hullua speed/thrash-paahtoa ensimmäisen kappaleen linjalla tomarayamaisine huutoineen. ”Ghastly Waves & Battered Graves” väläyttelee hieman eeppisempää otetta, ja melodiaakin löytyy sopivasti. Mainita täytyy myös ”Stainless Glare”, joka vain yksinkertaisesti jyrää.

Runsaasti viljellyt ja melodiset soolot kaiken paahdon keskellä ovat ehdottomasti iso osa albumin viehätysvoimaa. Taiten koottu vanhanaikainen soundimaailma on toinen seikka, joka ehdottomasti tuo ”Ghastly Waves & Battered Gravesille” juuri oikeanlaisen säväyksen. Vokaalit ovat varsin asiaankuuluvaa ja maanista teutonithrashille tyypillistä huutoa läpi levyn, ja levy saa myös tästä plussaa.

Bändillä keulii siis edelleen, myös uuden täyspitkän muodossa. Täytyy myontää, että Vulture on harvinaisen viriiliä kamaa retroilustaan huolimatta. Vaikka bändin tekemiset viittaavatkin 80-luvulle, ei moinen menneiden aikojen haikailu syö musiikin toimivuutta tippaakaan. Tätähän oikean metallin tuleekin olla! Kasaria henkii myös hieno kansikuva. Metal Blade Recordsilla on taas ollut silmää ja korvaa hyville julkaisuille, ja mikäli teutonithrash uppoaa, on ”Ghastly Waves & Battered Graves” pakollinen hankinta. Sen verran kovaa kamaa on nyt kyseessä, että harkitsen myös kangasmerkin ostoa!

9/10

Kappalelista:

1. Fed to Sharks
2. The Garotte
3. B.T.B. (Beyond the Blade)
4. Ghastly Waves & Battered Graves
5. Dewer’s Hollow
6. Tyrantula
7. Stainless Glare
8. Murderous Militia

Vulture Facebookissa

Kommentoi julkaisua