Tabujen rikkomista mielenterveysongelmien ympäriltä: Popahtavan metalcoren nousutähden Fixationin uusi kappale ”Claustrophobic” ensisoitossa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.1.2022

Metalcoren, stadionrockin ja melankolisten melodioiden ristipölytystä tekevä norjalainen Fixation on jälleen uuden musiikin äärellä. Vaikka yhtye on tottunut kirjoittamaan raakoja ja vakavia sanoituksia poliittisista ja yhteiskunnallisista ongelmista, tällä kertaa kappaleen tarina kumpuaa hyvin henkilökohtaisesta aiheesta. Tulevan debyyttialbumin toinen sinkku ”Claustrophobic” kirjoitettiin, kun bändin laulaja Jonas Hansen oli hoidossa pakko-oireisen häiriön (OCD) vuoksi. Musiikkivideon kanssa julkaistavalla singlellään yhtye pyrkii poistamaan stigmaa ja lisäämään avointa keskustelua mielenterveysongelmista.

”Kun olin hoitojaksolla OCD:n vuoksi, minulla oli hyvin voimakas itseilmaisun tarve sekä klaustrofobisia tunteita ihoni sisällä. Tunsin mahdotonta tarvetta päästä pois itsestäni. Minulle on tärkeää, että pystyn olemaan avoin ja pääsen jakamaan näitä tunteita. Niin itseni kuin muidenkin vuoksi, joiden tulisi kuulla tarinani. Tuntuu hyvin jännittävältä ja hermoja raastavalta päästä jakamaan koko maailman kanssa näin henkilökohtainen kappale, joka merkitsee minulle niin paljon”, Hansen kertoo.

Räjähdysmäisen startin uralleen saanut bändi herätti huomiota ja keräsi hehkutusta eurooppalaisissa musiikkimedioissa vuoden 2020 Debyytti-EP:llään ”Global Suicide”, joka on kerännyt jo useita satoja tuhansia kuuntelukertoja. Myös viime marraskuussa julkaistu single ”Stay Awake” sai laajalti tunnustusta.

Live-esiintymisen makuun Fixation pääsi vain hetkeksi, kun Norjassa pystyttiin järjestämään vähän aikaa tapahtumia. Debyyttikeikka by:larm-festivaaleilla poiki bändille keikkoja Britanniaan ja Norjaan sekä videohaastattelun Metal Hammer -sivustolle. Mikäli merkit pitävät paikkansa, tästä yhtyeestä tullaan kuulemaan vielä paljon.

Fixation on:
Jonas W. Hansen – Laulu
Martin S. Selen – Kitara
Tobias Østerdal – Kitara, miksaus
Martin Gravdal – Basso

https://www.fixationband.com/
https://www.instagram.com/fixationband/
https://www.facebook.com/FixationMusic/