”Tähtäsin korkealle ja mielestäni myös onnistuin siinä!” Haastattelussa uransa ensimmäisen sooloalbumin julkaissut Lamb Of God -kitaristi Mark Morton

Lamb Of Godin kitaristina tunnetuksi tullut Mark Morton julkaisi maaliskuun 1. päivä uransa ensimmäisen sooloalbumin nimeltä ”Anesthetic” Spinefarm Recordsin kautta. Morton onnistui saamaan albumilleen huikean määrän vierailijoita, sillä levyllä kuullaan muun muassa Arch Enemyn Alissa White-Gluzia, Lamb Of Godin Randy Blythea, Slashin ja Alter Bridgen riveistä tuttua Myles Kennedyä, Mortonin bändikaveria Randy Blythea sekä Linkin Parkin edesmennyttä keulamiestä Chester Benningtonia. Kaaoszine tavoitti Mark Mortonin kotoaan Yhdysvalloista puhelimitse ja vaihtoi hieman tuoreita kuulumisia juuri sooloalbumin julkaisun kynnyksellä. Voit lukea haastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Hei Mark! Miten vuosi on alkanut?

Mark: Vuosi on alkanut oikein hyvin. Mielenkiintoisia aikoja edessä tämän sooloalbumin myötä. Fiilikset ovat hyvät ainakin vielä (naurua).

Soititte Slayerin kanssa viime joulukuussa Helsingin Hartwall Areenalla, tuleeko mieleen joitakin hyviä muistoja tuosta illasta?

Mark: Meidät otetaan aina hyvin vastaan Suomessa. Ja oli myös hauska lopettaa kiertue Suomeen ja tuoda lavalle muiden bändien tyyppejä ja joulukuusi.

Olet julkaisemassa maaliskuun 1. päivä urasi ensimmäistä sooloalbumia nimeltä ”Anesthetic” Spinefarm Recordsin kautta. Mistä idea omaan sooloalbumiin alunperin syntyi?

Mark: Aloin kirjoittaa musiikkia, joka ei sovi Lamb of Godille, ja siitä muovautui sitten tämä sooloalbumi.

Muusikot sanovat, että sooloalbumit ovat heille terapeuttisia. Herättikö levyn tekeminen sellaisia tunteita?

Mark: Kyllä, totta kai, mutta kappaleiden sävellys on minulle aina henkilökohtaista. Se ei ole siis pelkästään terapiaa, vaikka totta kai se välillä siltä myös tuntuukin, kun saa purkaa omia tuntemuksiaan kappaleisiin.

Miten kappaleiden sävellys erosi siitä, kun sävellät Lamb of Godille?

Mark: Kirjoittamisen prosessi oli samanlainen, koska työstän omat ideani yksin myös Lamb of Godille. Mutta isoin ero oli, että minun ei tarvinnut kuunnella muiden mielipiteitä tai tehdä kompromisseja. Nyt työskentelyyn liittyi minun lisäkseni vain tuottajani Josh Wilbur, ja hän on todella hyvä huomaamaan asioita, joita minä en huomaa.

Levyllä on paljon erilaista musiikkia, oliko levystä tarkoitus tehdä musiikillisesti laaja?

Mark: Kyllä, koska oma musiikkimakunikin on todella laaja. Minut tunnetaan Lamb of Godista, mutta kun palaan kotiin, niin tykkään soittaa paljon erilaista musiikkia.

Albumilla on mukana paljon vierailijoita, oliko se tarkoitus alusta asti?

Mark: Tein kappaleet aluksi ilman mitään ajatusta laulajista ja sitten myöhemmin mietimme Joshin kanssa, ketkä laulajat sopisivat millekin biisille. Mutta en kirjoittanut koko albumia ennen laulajien valikointia, osa kappaleista oli jo valmiita.

Saitko mukaan kaikki laulajat, joita ajattelit?

Mark: Kyllä, oli todella hienoa, että kaikki laulajat lähtivät mukaan.

Linkin Parkin Chesterin kanssa tehty ”Cross Off” on luonnollisesti kerännyt paljon huomiota internetissä. Mietitkö etukäteen, mitä fanit ajattelisivat kappaleesta?

Mark: En oikeastaan tiennyt mitä odottaa. En ajatellut, etteivätkö ihmiset pitäisi siitä, koska se on todella erityinen kappale. Monet Linkin Park –fanit ovat todella tykänneet kappaleesta, koska Chester huutaa siinä kappaleessa.

Jos saisit valita jonkun muusikon, jonka kanssa tekisit töitä, niin kuka olisi kaikkein ultimaattisin (valinta)?

Mark: (naurua) Se tapahtui juuri tällä albumilla. Tällä levyllä ei olisi mukana ketään mukana olevista artisteista, jos emme olisi tähdänneet korkealle. Nämä olivat juuri niitä lopullisia valintoja.

Miten hermostunut olit siitä, miten ihmiset ottavat albumin vastaan?

Mark: Senkään suhteen minulla ei ollut ennakkoluuloja mutta haluaisin, että ihmiset kuuntelisivat tätä levyä avoimin mielin. Opin niin paljon albumin teosta, kun olin itse niin paljon osana tätä projektia.

Soitat myös keikkoja, joten onko sinulla suunnitelmissa jatkaa musiikin tekoa?

Mark: No, tällä hetkellä odotamme albumin julkaisua. Ja odotamme toki keikkoja. En voi vielä mainita, kenen kanssa ne hoidetaan, mutta siitä tulee mahtavaa. Olen todella innoissani.

Entä tulevaisuus, miten tämä projekti jatkuu?

Mark: En tiedä vielä, mutten sulje mitään poiskaan.

Onko sinulla tulevaisuuden suunnitelmia esimerkiksi Lamb of Godin kanssa?

Mark: Olemme juuri menossa studioon Lamb of Godin kanssa, ja meillä on lisää keikkoja buukattuna Slayerin kanssa.

Olette myös tulossa Provinssiin kesällä, onko sinulla jotakin kerrottavaa suomalaisille faneille, jotka tulevat teitä katsomaan?

Mark: Hahah, en tiennyt, että sitä on vielä julkistettu. Mutta todellakin, suomalaiset fanit ovat aina tukeneet hyvin meidän toimintaamme. Näemme siis kesällä!

https://www.facebook.com/lambofgod/

Liput Provinssiin voit ostaa täältä.

Kommentoi julkaisua