Taistelu Lutakosta -dokumentti katsottavissa kokonaisuudessaan

Von Hertzen Brothers @ Tanssisali Lutakko

Syksyllä 2016 ensi-iltansa saanut Taistelu Lutakosta -dokumenttielokuva on nyt julkaistu Youtubessa kaikkien nähtäväksi ilmaiseksi. Se kertoo yhden maan kuuluisimman rokkiklubin, Jyväskylässä sijaistevan Tanssisali Lutakon taistelusta olemassaolostaan vuosituhannen vaihteessa byrokratian rattaita vastaan. Dokumentissa ääneen pääsevät Jelmun vaikuttajien lisäksi mm. Jouni Hynynen, Samuli Putro, Herra Ylppö sekä Pelle Miljoona.

Rauli Ylitalon ohjaaman dokumentin ytimessä on se, miten vanhasta purku-uhan alaisesta leipomorakennuksesta tuli onnistuneen kansalaisvaikuttamisen maamerkki ja Suomen kovin rokkiklubi, jossa viihtyvät niin asiakkaat, bändit kuin talon vapaaehtoisetkin. Ääneen pääsevät sekä Jelmu-aktiivit että vuosien varrella talossa ahkerasti vierailleet bändit.

90-luvun alussa perustettu Jelmu ry aloitti keikkatoiminnan hylätyssä Meiran entisessä leipomorakennuksessa. Alkuaikojen saatananpalvonta- ja uhrimenoepäilyiden jälkeen Lutakon merkitys paikalliselle musiikkielämälle ymmärrettiin, ja kaupunkilaiset nousivat barrikadeille toiminnan ollessa uhattuna. Tapahtumien kulku on kiehtova: mukaan mahtuu poliittista suhmurointia, salaisia asiakirjoja, onnekkaita vahinkoja sekä apua yllättävältä taholta.

Voit katsoa dokumentin tästä:

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: