Taiwasbändi ajaa uudella singlellä villiviinissä ja se menee niin kuin Strömsössä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.3.2024

Taiwasbändi on vuonna 2019 perustettu suomirock-yhtye, joka koostuu jämsäläisistä ja tamperelaisista muusikoista. Yhtyeen laulajana toimii Jussi Rantanen, joka on tunnettu mm. Kaunis Julia -yhtyeestä ja soolotuotannostaan. Basson varressa on pitkän linjan freelance-muusikko Kimmo Ruokola. Kitaraa ja rumpuja soittavat Kormus-yhtyeestä tunnetut Anton Äikäs ja Kari Luomaharju. Yhtye on julkaissut aiemmin EP:t ”Taiwas”, ”totuus & rock’ n’ roll” (2020) ja ”Oravanpyörä” (2022). Sen lisäksi yhtye on julkaissut neljä singleä.

Uunituoreelta singleltä löytyy kaksi kappaletta. A-puolena on ”Villiviini”, jonka ovat kirjoittaneet säveltäjä Anton Äikäs ja sanoittaja Jari ”Jaska” Leino. ”Villiviini” on rokkaavan iskelmällinen, jalalle käyvä tarttuva ralli. Biisiin on selkeästi haettu vaikutteita Leevi and the Leavings– ja Agents-maailmasta muita suomalaisen rokin suuruuksia unohtamatta.

Kappaleen sanoittaja Jaska Leino kertoo:
””Villiviini” on klassinen tarina rentusta joka on kuitenkin tehnyt elämässään jotain oikein, koska on saanut vierelleen rakastavan ja huolehtivan kumppanin. ”Rakastan sua joka maanantai”- viittaa suomalaisen miehen vaikeuksiin puhua tunteistaan. Vain krapulassa mies on riittävän herkkä, että pystyy tunnustamaan rakkauttaan ääneen.
Villiviini syntyi näistä ajatuksista lopulta paperille noin seitsemässä minuutissa. Annoin vain kynän kirjoittaa, ajattelematta sen enempää.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

B-puolelta löytyy Anton Äikkään säveltämä ja Kari Luomaharjun sanoittama ”Meni niin kuin Strömsössä”. Kappaleessa kuuluu vahvat Irwin-vaikutteet.

”Kirjoitettuani tekstin mietin, että tulipa tehtyä surullinen tarina. Ehkä aivoissa kummitteli tekohetkellä voimasoitossa ollut Gösta Sundqvistin tuotanto. Jotain samaa kieroa huumoria tekstissä on. Kun tällainen tarina puetaan suomalaisen iskelmän muottiin, on mielestäni nerokas yhdistelmä valmis. Laulu alkaa kivasti tanssittaa, mutta tekstiä kuunnellessa meinaa tulla itku. Napakymppi!”, kertoo laulun sanoittaja Luomaharju.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat