Talmud Beach – Chief

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 24.3.2016

”Chief” on blues-trio Talmud Beachin toinen albumi, jonka julkaisijana toimii Svart Records, joka on tullut tunnetuksi erittäin monipuolisena ja laadukkaita levyjä julkaisevana levy-yhtiönä. Viime aikoina Svart Recordsista on tullut minulle melkein kuin jonkinlainen laadun tae; olen löytänyt monenlaista aistejani miellyttävää musiikkia arvostelemalla sen julkaisemia levyjä ja ostamalla lähetulkoon summa mutikassa albumeita sen katalogista. Myös Talmud Beachin voi lukea yhdeksi niistä yhtyeistä, joista olen tätä kautta innostunut.

Talmud Beachia kuvaillaan blues-yhtyeeksi, mutta sen musiikin kategorisointi pelkäksi bluesiksi olisi aliarviointia eikä kertoisi koko totuutta. Blues on kyllä tärkein osa, mutta en voi olla kuulematta myös rockin ja progren sävyjä ainakin osassa kappaleista. Tällä levyllä on kovin monenlaisia kappaleita. Osa niistä tarjoaa menevää ja groovea bluesia, osa taas rauhallista ja jokseenkin mystistä tunnelmointia mitä moninaisimmissa muodoissa. Talmud Beachin musiikki on päällisin puolin kevyttä, mutta siinä on silti omanlaistaan intensiivisyyttä, jota lisäävät tehokas yhteissoitto sekä persoonallinen, helisevä ja kuiskaava laulu.

Talmud Beachin ja ”Chefin” syvin olemus on loppupelissä blues. Eikä pelkästään blues musiikkigenrenä, vaan myös tunnelmana ja mielentilana. Tämä albumi oikein henkii bluesia, pohjimmiltaan kuitenkin optimistisesta näkökulmasta. Pohjimmiltaan ”Chief” on hyväntuulinen ja tuttavallinen levy. Minun kirjoissani Talmud Beachista tuli kertaheitolla yksi tämän hetken kiinnostavimmista yhtyeistä.

9/10

Kappalelista:
1. Ain’t So Young
2. Pharmacy Blues
3. Mountain Man
4. Forest
5. Kekkonen
6. Snow Snow Snow
7. Chinaman Blues
8. Born with the Blues
9. Chief

Talmud Beach Facebookissa
Kirjoittanut: Jyri Kinnari