Talmud Beach Svart Recordsille, yhtyeen toinen levy ulos maaliskuussa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.2.2016

Talmud_beach2_Semifinal_12092015Jyväskyläläinen bluestrio Talmud Beach julkaisee toisen albuminsa ”Chief” maaliskuussa 2016. Uusi levy jatkaa kehutun esikoisen viitoittamalla tiellä. Kappaleet lauletaan bluesissa suin, rennosti ja pakottamatta. Boogie leijailee sakeassa pyryssä eksyneen lumihiutaleen painottomuudella. Levyn äänimaisema on kirkkaanvihreää esikoista värikkäämpi: tuoreita sävyjä ovat niin ”Chinaman Bluesin tummansininen kaiho, ”Forestin” synkät varjot, ”Snow Snow Snow’n”  ääretön valkoinen, kuin ”Chiefin” sateenkaarihattukin.

Talmud Beach samoilee blues-traditiossa Robert ja Blind Willie Johnsonin,Mississippi Fred McDowellin, Canned Heatin, ZZ Topin, J.J. Calen sekä22-Pistepirkon tallaamia polkuja. Esikoisensa lisäksi Talmud Beach on julkaissut livekasetin yhdysvaltalaisen legendan Daniel Johnstonin kanssa jaSummertime Mother -singlen; myöhemmin tänä vuonna päivänvalon näkee myös Talmud Beachin ja Faarao Pirttikankaan yhteislevy. Esikoisalbumin suurin hitti Hobo Don’t Mind A Little Rain soi taajaan radiossa ja lisäksi televisiossa Napamiehet-sarjan tunnarina.

Vanha sanonta “tyyni on kuikan pelto” on kannesta lähtien uuden levyn motto. Tämän päivän musiikissa soitetaan usein suurilla volyymeilla ja tehotuotetuilla soundeilla, mutta Talmud Beach on koko viisivuotisen olemassaolonsa ajan soittanut hiljaa: tärkeintä on soiton ja laulun luonnollisuus sekä dynamiikka. Myötäsukaisen kuulijan avustuksella Talmud Beachin herkkä ote ja hienovarainen variointi luovat uusia merkityksiä banaaleihinkin teemoihin, kuten sieniretkeen, vatsatautiin, katoavaan nuoruuteen tai kotimatkaan.

Tuomo Tuovinen ohjasi levyn avausraidasta Ain’t So Young videon, joka voitti pääpalkinnon Oulun Musiikkivideofestivaaleilla 2015. Svart Recordsjulkaisee Talmud Beachin Chief-albumin vinyylinä, cd:nä sekä digitaalisessa muodossa perjantaina 11.3. 2016.

Keikat
11.3. Kouvola, Downtown
12.3. Lappeenranta, Galleria Hoi Sie
19.3. Jyväskylä, Katse
25.3. Helsinki, On the Rocks
15.4. Rauma, Brummi
16.4. Pori, Validi Sekmentti
22.4. Helsinki, Hard Rock House
23.4. Jyväskylä, Vakiopaine
29.4. Seinäjoki, Bar 15