TalviHelvetti ja Seinäjoki Metal Festival soivat tällä viikolla

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.1.2024

Tampereen Tullikamari ja Seinäjoen Rytmikorjaamo tarjoavat tammikuun toisena viikonloppuna täyden annoksen raskasta musiikkia.

Perjantaina 12. tammikuuta Tullikamarilla ja lauantaina 13. tammikuuta Rytmikorjaamolla esiintyvät Omnium Gatherum, Wolfheart, Kaunis Kuolematon, Havukruunu, Marianas Rest ja brittiyhtye Ingested.

Tarkkaa ja tappavaa death metal -vyörytystä harjoittava Ingested tulee Manchesterista. Vuonna 2006 perustettu yhtye esitteli brutaalia osaamistaan Suomessa viimeksi Lorna Shoren kiertuekumppanina ja jätti jälkeensä kaipuun, jota nyt tyydytetään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ingested on julkaissut kuusi pitkäsoittoa, joista viimeisin ”Ashes Lie Still” esittelee laajakatseisen ja nälkäisen bändin, joka on valmiina iskemään täysillä.

Olemme olleet pitkään “koiria”, mutta nyt on meidän vuoromme syödä pöydässä, Ingested toteaa itsevarmasti. 

TalviHelvetin ja Seinäjoki Metal Festivalin kotimaiset orkesterit pitävät tapahtumat tiukasti linjassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Omnium Gatherum on seissut suomalaisen death metalin eturivissä jo vuosia, Wolfheartin winter metal sopii tammikuun pakkasiin kuin porkkana lumiukon päähän, ”Mielenvalta”-albumin myötä Helsingin On the Rocksin lokakuussa loppuunmyynyt Kaunis Kuolematon palaa halusta esittää uutta materiaaliaan livenä, pakanallisen black metalin tulkki Havukruunu vie mielen mustimpiin kammioihin ja Marianas Rest hallitsee tilaa melodisella doom metalillaan.     

Näissä bileissä ei poppia kuulla. SaariHelvetti-festivaalin 10-vuotisjuhlavuosi 2024 saa arvoisensa alun, ohjelman suunnitellut Nem Agencyn promoottori Rowan Rafferty painottaa.

TALVIHELVETTI
Pe 12.1.2024 Tampere, Tullikamarin Pakkahuone & Klubi

SEINÄJOKI METAL FESTIVAL
La 13.1.2024 Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Esiintyjät:
Omnium Gatherum
Ingested (UK)
Wolfheart
Kaunis Kuolematon
Havukruunu
Marianas Rest

Tampere: alk. 35 e ennakkoon Tiketistä / 40 e ovelta
Seinäjoki: alk. 33 e ennakkoon Tiketistä / 36 e ovelta