Tammikuussa kuolleen Sean Reinertin elimiä ei huolittu elinluovutukseen miehen homoseksuaalisuuden takia

Tammikuussa metallimaailma suri muun muassa rumpali Sean Reinertin poismenoa, kun miehen ilmoitettiin kuolleen 48 vuoden iässä. Muun muassa Cynicista tunnetun rumpalin mies Thomas Snyder kertoo löytäneensä aviomiehensä kuolleena parin kotoa.

Reinert oli rekisteröitynyt elinluovuttajaksi, eli hän oli antanut luvan elimiensä hyödyntämiseen kuolemansa jälkeen esimerkiksi niin, että niitä voitaisiin siirtää niitä tarvitseville. Nyt on kuitenkin ilmeisesti käynyt niin, ettei Reinertin elimiä ole huolittu käyttöön miehen seksuaalisen suuntautumisen takia.

Reinertin leski Snyder kirjoittaa sosiaalisessa mediassa, kuinka hän oli saanut puhelinsoiton Reinertin elinluovutusta koskien. Miehensä kuolemasta järkyttynyt Snyder pyysi saada soittaa takaisin hieman myöhemmin. Käytyään keskustelua Reinertin siskon kanssa ja päädyttyään kunnioittamaan miehensä tahtoa luovuttaa elimensä, hän soitti takaisin.

Puhelimessa Snyderilta oltiin muiden kysymysten joukossa kysytty, oliko hänen miehensä ollut seksuaalisesti aktiivinen toisen miehen kanssa. Snyderin vastatessa kyllä, koko homma tyssäsi siihen paikkaan. Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriön mukaan seksuaalisesti aktiivisen homoseksuaalin elimet eivät ole lahjoitettavissa elinluovutukseen. Snyder kertoo kirjoituksessaan, että hänen edesmenneellä aviomiehellään ei ollut HIV:tä tai muitakaan sukupuolitauteja.

”Koska hän oli homo, joka eli Amerikassa vuonna 2020, hänen viimeistä toivettaan elintensä luovutuksesta toisen ihmisen pelastamiseen ei kunnioitettu. Hallitus antaa mieluummin ihmisten odottaa elinsiirtoa ja kuolla, kuin antaa Seanin elimiä heidän käyttöönsä. Hänen miehenään tämä saa minut voimaan pahoin ja tekee minut sanoin kuvaamattoman vihaiseksi”, Snyder kirjoittaa.

Voit lukea Snyderin kirjoituksen kokonaisuudessaan alhaalta.

Kommentoi julkaisua