Tammikuussa nautitaan British Lionin, Annihilatorin ja Midnightin uutuuksista

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.12.2019

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Vuoden alussa saadaan heti aimo läjä hyvää uutta kuunneltavaa. 

Apocalyptica – Cell-0

Heti tammikuun alkupäivinä saadaan nauttia sellometallista, kun Suomen oma Apocalyptica julkaisee uuden levynsä. Luvassa on paluu täysin instrumentaaliseen tuotantoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Rage – Wings of Rage

Saksalainen heavyjäärä Rage pysyttelee tiiviissä julkaisutahdissa. Bändi on suoltanut uusia julkaisuja koko uransa ajan parin vuoden välein. Nyt edellisestä lätystä on aikaa noin kaksi ja puoli vuotta, ja jälleen saadaan kuultavaksi uutta tuotantoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kawir – Adrasteia

Pakanallisen black metalin saralla jo 90-luvun alusta lähtien operoinut kreikkalainen Kawir julkaisee uutukaisensa 10. tammikuuta. Ainakin itse odotan suurella mielenkiinnolla, mitä Kawirilla on tällä kertaa annettavanaan. Ensimmäinen julkistettu kappale antaa jo hyvää esimakua tulevasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Steve Harris’ British Lion – The Burning

British Lion suoltaa hard rockin ilosanomaa maailmalle toisella levyllään. Steve Harrisilla siis riittää tekemistä myös Iron Maidenin ohella.

Svarttjern – Shame is just a Word

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Norjalainen ihmisvihaa ilmoille sylkevä Svarttjern on yksi parhaita 2000-luvun norjalaisen black metalin ilmentymiä. Vihaa huokuva uutuuslevy on yksi vuoden 2020 aloittajista, ja tätä odotan suurella innolla.

Midnight – Rebirth by Blasphemy

Yhdysvaltalainen black thrash -yhtye Midnight solmi viime syksynä sopimuksen Metal Blade Recordsin kanssa. Yhteistyön ensimmäinen tulos saadaan kuultavaksi heti tammikuussa 2020. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Dead End Finland – Inter Vivos

Helsinkiläinen Dead End Finland on reilun kolmen vuoden tauon jälkeen taas julkaisuvauhdissa. Inverse Recordsin kautta tuleva yhtyeen neljäs levy tarjoaa varmasti jälleen maistuvaa melodista death metalia.

Annihilator – Ballistic, Sadistic

Tammikuun loppupuolella saadaan kuultavaksi myös pitkän linjan thrash-tekijän uusi tuotos, kun kanadalainen Annihilator sylkee jo 35 vuoden kokemuksella ulos groovaavaa thrashiään. Tai ainakin noin pitkä Annihilator-kokemus löytyy mikrofonin varresta. Jeff Waters on myös jälleen säveltänyt, tuottanut ja miksannut koko levyn.

Mortiis – Spirit of Rebellion

Norjan ambient/industrial-peikko Mortiis lämmittelee vanhaa “Ånden som Gjorde Opprør” -albumiaan vuoden 2020 moodiin. Luvassa on alkuperäisen levytyksen tavoin kahden biisin mittainen eeppinen matka. 

Lordi – Killection 

Jos Norjasta saadaan syntikkapeikkomusiikkia, niin Suomestapa tulee hirviö-heavyä! Koko kansan Lordi julkaisee tammikuun viimeisenä päivänä fiktiivisen kokoelma-albumin. Ideana on saattaa kuultavaksi Lordin kappaleita 1970-luvulta tähän päivään asti, mitä tämä ikinä sitten merkitseekään.

Monolithe – Okta Khora

Ranskasta tulee viinin lisäksi myös varsin hyvää doom metalia. Koko 2000-luvun operoinut yhtye julkaisee vuoden ensikuukautena jo kahdeksannen kokopitkänsä.

Amberian Dawn – Looking for You

Myös Amberian Dawnin uutuuslevy ehtii vielä tammikuun julkaisuun. Tätä power metalia on saatu kuulta ympäri Eurooppaa, ja nyt luvassa on jo yhdeksäs levy.

Luetuimmat

Uusimmat