Tampere sai perjantaina juhlia The Local Bandin kanssa

täräytti tähtisikermänsä perjantaina Tampereen Pakkahuoneelle. Pitkästä aikaa tamperelaisetkin saivat nauttia kelpo rokista viikonlopun kynnyksellä ainaisten arkikeikkojen sijaan. Ilmassa oli sen verran oikeaa juhlan tuntua, että sisään sai jopa hetken jonottaa. The Local Band ei lämmittelyorkesteria kaipaa, joten porukka pakkautui yhtä aikaa paikalle.

The Local Band

The Local Band on cover-bändi ja suurin osa biisimateriaalista on varsin tuttua tavaraa kenelle tahansa rokin ystävälle. Tutut biisit takaavat yhteislauluharjoitukset yleisön kanssa, ja siitä The Local Bandissa onkin ensisijaisesti kyse: hauskanpidosta, kaljanjuonnista ja rock’n’rollista.

Suomi-metallin ykkösketju sisältää vaatimattomasti sellaiset herrasmiehet kuin Alexi Laiho (Children Of Bodom), Olli Herman (Reckless Love), Jussi69 (The 69 Eyes) ja Archie (Santa Cruz). Archie on tällä hetkellä jenkkirundilla oman bändinsä kanssa, joten Local Bandissa häntä tuuraa Lost Societyn Samy Elbanna.

The Local Band

Jokaisella yhtyeen jäsenellä oli selkeästi oma fanijoukkonsa paikalla, ja bändin jäsenet saivatkin astella lavalle melkoisen huutomyrskyn saattelemana. Todettakoon, että Alexi Laiho sai suurimman mölyn aikaan, ja yleisö oli valmis julistamaan kitaristin Suomen kansallisaarteeksi. Olli Herman oli elementissään yleisön viihdyttäjänä ja jätti ilmaan vain yhden kysymyksen: montako paitaa hän ehti repiä yltään yhden keikan aikana?

The Local Band

Biiseistä suurimpia yleisön villitsijöitä olivat selkeästi Locals Only -EP:llä julkaistut ”Untouched” ja ”Out Of The Darkness”, jotka bändi ja fanit ovat selkeästi ottaneet omikseen. Keikalla kuultiin muun muassa Mötley Crüen, Ozzyn, Bon Jovin ja Guns’n’Rosesin tuotantoa, mikä on kieltämättä hieman yllätyksetöntä. Tuolla porukalla voisi kuitenkin tehdä hyvinkin rajoja rikkovia sovituksia mistä tahansa biisistä.

Illan hämmentävin hetki koettiin, kun Samy ja Alexi vaihtoivat soittimia, ja Alexi tarttui bassoon. Toistan – Alexi Laiho tarttui bassoon. Bassoon. Kuten Olli Herman totesikin: ”Tässä on jotain todella väärin ja samaan aikaan todella oikein.”

The Local Band

Ilta pistettiin pakettiin Bon Jovin ”Living on A prayerin” tahdissa, ja porukka päästettiin vielä kerran laulamaan yhdessä. Kulunut biisi, mutta joka iikka osasi sanat. Hyvältähän se kuulosti, kun koko talo lauloi.  Tyytyväisen yleisön oli eittämättä hyvä suunnata keikan jälkeen jatkamaan mukavasti alkanutta perjantain juhlintaa.

Teksi ja Kuvat Outi Puhakka / Outo Kuva

Kommentoi julkaisua