Tampereen aktiivisimpiin kuuluva underground-keikkapaikka lopettamisuhan alla – osallistu kulttuuritalkoisiin

O´Hara´s Freehouse

Tampereella Hämeenpuiston kulmauksessa sijaitseva O’Hara’s Freehouse on tuttu keikkapaikka monille pienemmille bändeille. Ilmaiskeikkoja kellaritilan lavalla soitetaan vuoden aikana yli 200, ja musiikkitarjonta on hyvin rikasta ja monipuolista. Ruohonjuuritason kulttuuri ja mahdollisuus tulla vapaasti joko kuuntelemaan tai esittämään elävää musiikkia ovat olleet toiminnan ytimessä alusta asti, ja O´Hara´s onkin jo vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Tampereen vaihtoehtokulttuurin kehdoista.

Nyt O’Hara’s Freehouse on kuitenkin monen muun musiikkiravintolan lailla joutunut taloudellisiin vaikeuksiin ja tämän vuoksi myös keikkatoiminnan jatkuminen on vaakalaudalla. Kohtaloa ei kuitenkaan ole vielä sinetöity, sillä tämän vuoden alussa perustettu tamperelaisen elävän musiikin ja DIY-kulttuurin tukemiseen keskittyvä kulttuuriosuuskunta on asettanut tärkeimmäksi tehtäväkseen O’Hara’s Freehousen toiminnan jatkuvuuden mahdollistamisen.

”Kulttuuriosuuskunta TRELMU näkee ensisijaisen tärkeänä Hämeenpuiston kulmauksen kellaritilojen säilymisen yhtenä Tampereen aktiivisimmista ja merkittävimmistä ug-keikkapaikoista. Siksi tavoitteenamme on jatkaa lopettamisuhan alla olevan O’Haras Freehousen perintöä, täysin uudistetuissa tiloissa, uutta elävän musiikin kulttuurikeskusta pyörittäen. Tähän olisi nyt vielä joukkorahoituksen avulla ’tuhannen taalan paikka’, ennen kuin liiketilat vuokrataan main stream-viihdettä tarjoavalle pörssiyhtiölle tai toiminta muutetaan ug-musiikkiskeneä palvelemattomaksi.”

Ohjeet joukkorahoituskampanjaan osallistumisesta löydät linkin takaa: https://mesenaatti.me/campaign/?id=618#single/view
Tapahtuma Facebookissa:
http://bit.ly/2eVPS9P

Kommentoi julkaisua