Tamperelaisen Blackstar Halon perjantaina julkaisema ”Siren” -albumi kuunneltavissa verkossa kokonaisuudessaan

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 14.9.2019

Tamperelainen melodista metallia runnova Blackstar Halo julkaisi perjantaina toisen studioalbuminsa nimeltä ”Siren”. Levy on kunnianhimoinen, monipuolisia melodioita ja groovaavia riffejä pursuava paketti. Sen pääsee kuuntelemaan Spotifyn kautta alla olevasta linkistä, mutta se on kuunneltavissa myös muiden yleisimpien sovellusten kautta.

Bändi rahoitti levyn osin joukkorahoituksella ja hoiti tuottamisen itse. Levyn laulujen tematiikka pyörii erilaisten kiusausten ja viettelysten ympärillä -siitä nimi ”Siren” – vaikka kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen teemalevy. Musiikillisesti julkaisu flirttailee useiden aikakausien suuntaan, kasarisyntikat, 90 -lukuiset power metal -melodiat ja nykypäivän riffittely pyrkivät luomaan 47 minuuttia relevanttia musiikkia myös vuoden 2019 metallidiggarille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Blackstar Halo kommentoi tuoretta albumiaan:

”Noin kahdeksan vuoden väännön, työn, tuskan, ongelmien ja onnistumisien jälkeen on helpottunut olo siitä, että levy saatiin ylipäänsä julkaistua. Maailma kerkesi muuttumaan radikaalisti tänä aikana niin musiikin kulutuksen, kuin muunkin suhteen, mutta silti on tunne, että ”Siren” ei ole muinaisjäänne julkaisupäivänään vaan tarjoaa edelleen relevanttia musiikkia tämän päivän musadiggareille. Erittäin siistiä onkin, että biisi ”Less than you” päätyi Spotifyn globaalille ”New metal tracks” -soittolistalle, ei olla turhaan väännetty!”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Blackstar Halo perustettiin alunperin 1998 Downfall -nimisenä. Yhden kokopitkän albumin ja kahden EP:n jälkeen bändin taru tuli päätökseen 2009, jolloin kokoonpano vaihtui ja nimeksi muuttui Blackstar Halo. Uudella nimellä julkaistu debyyttialbumi ”Illuminated” ilmestyi 2010 ja oli ennakkomyynnissä leffavuokraamoketju Filmtownin liikkeissä. Samaan aikaan julkaistiin myös musiikkivideo albumin nimikkobiisistä. Videon teki Star Wreckistä ja Iron Skysta tutut Energia Productions ja Obscure Entertainment.

Bändi esitteli liveosaamistaan talvella 2010 muun muassa Lacuna Coilin kanssa ja minikiertueella Scar Symmetryn mukana. Uuden kokoonpanon ensimmäinen kosketus ulkomaisille lavoille oli Copenhagen Live festarit Kööpenhaminassa Rammsteinin, Bullet for my Valentinen, Slashin ja muun muassa Volbeatin kanssa.