Kuva: Nikke Puskala

Tamperelaisen outolinnun Somehow Jon ensimmäinen single tulevalta albumilta on julkaistu, ja se on jotain täysin uutta!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.8.2019
Kuva: Nikke Puskala

Tamperelainen raskaan musiikin outolintu Somehow Jo on julkaissut ensimmäisen sinkun tulevalta toiselta albumiltaan. Juuri julkaistu single kantaa nimeä ”Mad Town”, ja se yhdistelee taidokkaalla tavalla progressiivisia ja vaihtoehtometallin erilaisia elementtejä. Uuden singlen myötä yhtye tuo Suomen metallikentälle uudenlaisen ja innovatiivisen näkemyksen raskaasta musiikista. Yhtyeen tuleva toinen täyspitkä albumi kantaa nimeä ”Tusk”, ja se julkaistaan 22. marraskuuta Inverse Recordsin toimesta. Voit katsoa ”Mad Town” -kappaleesta julkaistun videon tästä:

Somehow Jon mukaan ”Tusk”-levyllä on tarjolla rutkasti entisestään kasvanut, ehyempi ja ennen kaikkea ei-suomalaiselta kuulostava tuote! Yhtye nostaa esille myös albumin miksanneen ja tuottaneen Saku Moilasen (Deep Noise Studios, Red Moon Architect, The Hypothesis) edesottamukset. Yhtyeen mukaan Moilanen toi albumille kaikkea mitä se tarvitsi: ytimekkyyttä, jämäkkyyttä ja varsinkin boksin ulkopuolelta tulevia ratkaisuja!

”Tämä albumi meinasi olla vaikean ja pitkän prosessin takana, mutta Sakun korkealuokkainen panostus oli se mitä tarvitsimme! Ytimekkyys ja kirveen teroitus oli se mitä Saku vahvalla osaamisellaan toi albumillemme, sen lisäksi että itse miksaus on aivan ehdotonta timanttia! Tämä levy on yksi fantastinen askelma tiellämme ja takaamme kuulijoille sellaista materiaalia, joka ei ole tuttua suomalaista raskasta musiikkia.” – Sakari Karjalainen / kitara

Albumin on masteroinut monista raskaan musiikin yhteyksistään tunnettu Juho Räihä (SoundSpiral Audio, Swallow the Sun, Gloria Morti). Albumin ennakkomyynti on jo alkanut Levykauppa Äxässä, ja yhtye lupaakin lisää julkaisuja pitkin syksyä.

Ennakkotilaa TUSK-albumi Levykauppa Äxästä:
https://www.recordshopx.com/artist/somehow_jo/tusk/#637535

Kuva: Patrik Nuorteva

Kappalelista:
1. Alcoholiday
2. Fear
3. Mad Town
4. 404
5. Heads And Tails
6. And the Oscar goes to
7. Waiting for Midnight
8. Under the Setting Sun
9. 10 000

Linkit:

ITUNES: https://apple.co/2PtsVMn