Tankard – Vol(l)ume 14

Kaljanhuuruisista levyistään tunnettu Saksalainen thrash metalpartio Tankard on palannut. Nyt on kyseessä yhtyeen neljästoista studio levy. Yhtyeen sanoitukset ovat olleet aina pitkälti alkoholipainotteisia, tosin välillä osansa ovat saaneet myös yhteiskunta ja poliitikot.

Levyn aloittaa ”Time Warp” niminen kappale, joka kuulostaa hyvin perinteiseltä vanhankoulun metallilta. Sama meininki jatkuu heti perään ”Rules For Fools” kappaleessa. Kyllähän levyä kuunnellessa väkisinkin tulee hyvälle tuulelle, vaikka kyseessä ei olekaan mitenkään tajunnan räjäyttävä albumi. Levyltä on aistittavissa yhtyeen rehellinen into omaan tekemiseensä, ja se on aina positiivista. Tankard ei ole juurikaan tyyliään muuttanut debyyttilevystään, vaan on aina soittanut perinteistä, kohtalaisen yksinkertaista thrash metalliaan. Yhtye on varmasti mennyt monilta ohi vain sen takia että sitä on pidetty täysin huumoriorkesterina, johtuen kappaleiden ja levyjen nimistä. Kieltämättä on ehkä välillä vaikea ottaa vakavasti yhtyettä,  joka nimeää albuminsa tyyliin ”Kings Of Beer” tai ”The Beauty And The Beer”, mutta yhtyeellä on kuitenkin välillä sanottavaakin. Tällä levyllä esimerkiksi pohditaan eräänkin öljy-yhtiön toimia kappaleessa ”Black Plague (BP)”. Täysin alkoholisoituneesta retkueesta ei siis kuitenkaan ole kyse.

On tietysti hieno asia,  että yhtye joka on toiminut jo yli 20 vuotta julkaisee edelleen levyjä, mutta musiikillisesti tässä ei kyllä ole mitään uutta annettavaa. Kappaleet kyllä rullaavat eteenpäin ihan mukavasti, eikä mitään varsinaista valittamista löydy, mutta jotenkin vain se viimeinen isku puuttuu. Tankard on aina kuulunut oman genrensä ns. b-sarjaan, eikä tämäkään levy nosta sitä a-sarjaan. Levyn loppupuolella kappaleiden samankaltaisuus alkaa jo vähän painamaan, mutta sanoitukset kyllä pitävät yllä hyvää tunnelmaa. Esimerkiksi kappaleessa ”Brain Piercing Öf Death”, onhan se nyt hauskaa kuunnella kuinka aikuinen mies haluaa jotain,  mitä muilla ei vielä ole ja päättää ottaa aivolävistyksen.

80-lukua kunnioittavaa thrashiä on siis luvassa uusimmalla Tankard albumilla. Tämä on taattua tavaraa kaikille, joiden soittimessa soi edelleen Meliah Ragen ja Acid Reignin kaltaiset yhtyeet. Niille, joille yhtye on täysin tuntematon, suosittelen tutustumista yhtyeen alkupään levyihin ensiksi, sieltä löytyy kyllä thrashklassikko jos toinenkin. Tämä levy toi kuunnellessa hyvän fiiliksen, mutta kun levy oli loppunut huomasi että, ei siitä kyllä oikein mitään jäänyt mieleen. Ehkä levy olisi avautunut paremmin sopivassa humalatilassa.

6/10

Kappalelista:

1. Time Warp
2. Rules For Fools
3. Fat Snatchers (The Hippo Effect)
4. Black Plague (BP)
5. Somewhere In Nowhere
6. The Agency
7. Brain Piercing Öf Death
8. Beck’s In The City
9. Condemnation
10. Weekend Warriors

http://www.tankard.info/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua