Alice Cooper Rock In The City Vantaalla

Tanskassa löydetty 190 miljoonaa vuotta vanha fossiili on nimetty Alice Cooperin mukaan

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.3.2024


Tanskalaistutkijat ovat nimenneet juuri löydetyn jurakauden aikaisen madon kauhurokkari Alice Cooperin mukaan. Serpula alicecooperi -niminen mato löydettiin 190 miljoonaa vuotta vanhasta fossiilista harrastelijageologi Mette Hoftstedtin toimesta.

Fossiilia kuvataan merimadoksi, jolla on kruunuksi nimitettyjä lonkeroita ja sen liereä suojaava putki, johon se saattoi vetäytyä petoeläimiä piiloon.

Hofstedt löysi fossiilin Tanskan Bornholmin saarelta ennen kuin sitä alkoivat tutkia Arden Basforth Tanskan luonnontieteellisestä museosta, Tomas Koči Prahan luonnontieteellisestä museosta sekä Jesper Milàn ja Sten Lennart Jakobsen Tanskan Geomuseo Faxe -museosta. Milàn kertoo löydöstä seuraavaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kun tutkimme fossiilia, kävi nopeasti ilmi, että olimme tekemisissä uuden ja tuntemattoman serpulidimadon lajin kanssa.

Olen sekä paleontologi että suuri metalli- ja rock-musiikin fani. Olen aina ajatellut, että jos joku ansaitsisi fossiilin mukaan nimetyn kunnian, olisi se Alice Cooper hänen valtavasta vaikutuksestaan musiikkikentällä viimeisen puolen vuosisadan aikana. Hänen musiikkinsa on soinut taustalla suuren osan aikaa tutkimuksistani.

”Serpulidimadot olivat pioneereja omalla elämäntavallaan, kun ne kehittyivät ensimmäisenä ja muodostuivat osaksi meriekosysteemejä jurakauden alussa, noin 190 miljoonaa vuotta sitten ja ovat edelleen läsnä tänäkin päivänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Alice oli kauhurockin pioneeri, kun hän saapui myöhäisellä 1960-luvulla, ja hän on edelleen läsnä tänä päivänä.”

Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Luetuimmat

Uusimmat