Tanssi ja naura kuolleiden kanssa – Carach Angrenin ”Dance And Laugh Amongst The Rotten”

Kirjoittanut Otto Vainionpaa - 16.6.2017

Alankomaista kotoisin oleva sinfoninen black metal -yhtye Carach Angren julkaisee perjantaina 16. kesäkuuta viidennen studioalbuminsa ”Dance And Laugh Amongst The Rotten”. Bändin edellinen pitkäsoitto ”This Is No Fairytale” julkaistiin vuonna 2015, ja pidin siitä todella paljon, joten odotin innolla tätä uutukaista.

Albumi alkaa kierolla ja hyytävällä piano-osalla, joka nostaa selkäkarvat pystyyn ja saa taas vaipumaan kauhuteatterin maailmaan. Hitaasti ja nykien lähdetään kuitenkin matkaan, kunnes koko loisto on taas täydessä tällingissä ja Carach Angren saapuu korppikotkien siivittämänä teatterilavalle tykittämään kauhusävelmiään.

”Charlie”-kappaleen kuoro-osuudet ovat karmivia ja jokseenkin tuoreen kuuloisia, eli alku näyttää hyvältä. Kappaleen myöhemmässä vaiheessa huomaa, kuinka yhtyeen sävellystaidot ovat kasvaneet entisestään. Seuraava kappale todistaa edellä mainitun kasvamisen todeksi, sillä taas ollaan täyttä häkää painamassa, vaikka kuulijan on helppo erotella selkeitä entistäkin taiteellisempia piirteitä tästä blästäämisestä. Kappaleessa kuuluu myös melankolisia edellisellä levyllä kuultuja kauniita melodioita.

Carach Angren

Ensimmäisenä albumilta julkaistu kappale ”Song for the Dead” on myös positiivinen yllätys, sillä se vastaa Carach Angrenin käsitystä balladista ja toimii paremmin, kuin voisi odottaa. Kyseessä on mahtipontinen värssy, joka kielii kuolemasta, mutta kauniisti. Seuraavana lyödään taas lujaa kasvoihin ”In De Naam Van De Duivel” -kappaleella, josta paistaa koko levyn tähän mennessä kovin rytmittely. Yhtenäisyys on yksi asia, joka kiinnittää aina huomion Carach Angrenin kohdalla, ja tämä kappale rikkoo edeltävien kappaleiden rakennetta, sillä tässä seilataan vähän siellä täällä.

Albumista on hyvin vaikea löytää yhtään mitään kritisoitavaa, enkä siihen edes pysty. Kymmenen pisteen suoritus Carach Angrenilta jälleen kerran.

10/10

KaaosZine levyt

Kappalelista:
1. Opening
2. Charlie
3. Blood Queen
4. Charles Francis Coghlan
5. Song for the Dead
6. In De Naam Van De Duivel
7. Pitch Black Box
8. The Possession Process
9. Three Times Thunder Strikes

Carach Angrenin kotisivut

Carach Angren Facebookissa!

Krjoittaja: Otto Vainionpää

10