Metsatöll

Tapahtuma-ala avataan Virossa – keikoille pääsee jopa 500 ihmistä kerrallaan

Kirjoittanut Joonas Arppe - 1.2.2021
Virolainen Metsatöll Rockfestin lavalla Hyvinkäällä vuonna 2017

Viron Harjumaalla (ml. Tallinna) ja Itä-Virumaalla aletaan vapauttaa tapahtuma-alan toimintaa lähes vuoden kestoisen mittavan sulun jälkeen. Velvoite käyttää maskia tai peittää nenä ja suu koskee yhä julkisia sisätiloja, mutta uudet yleisötapahtumia koskevat linjaukset sallivat keikkapaikkojen jatkaa toimintaansa sisätiloissa 50% kapasiteetilla. Myös niin sanottu 2+2 -sääntö pysyy voimassa; ihmisiä kehotetaan liikkumaan julkissa tiloissa enintään kahden hengen ryhmissä ja noudattamaan kahden metrin turvavälisuositusta.

Sisätiloissa on taattava 50% käyttöaste. Jopa 400 ihmistä voi osallistua julkisiin tapahtumiin sisätiloissa, joissa on kiinteät istuimet, ilman istuimia jopa 250 henkilöä ja ulkona 500 henkilöä. Ihmiset voivat liikkua kiinteän istuinalueen ulkopuolella noudattamalla ns. 2+2 -sääntöä. Tämä tarkoittaa, että yleisissä tiloissa, kuten narikoissa ja auloissa voi yhdessä liikkua enintään kaksi henkilöä, joiden on pidettävä kahden metrin etäisyys muihin. Nämä rajoitukset eivät koske perheitä, jotka liikkuvat tai oleskelevat yhdessä, eikä tapauksissa, joissa ehtoa ei voida kohtuudella taata. Julkisten tapahtumien, joissa ei ole kiinteää istumapaikkaa, on päätyttävä viimeistään klo 22.

Muualla Virossa julkisten kokoontumisten, kuten konserttien, teatteriesitysten ja festivaalien järjestäminen pysyy toistaiseksi kiellettynä. Maassa on vuoden aikana todettu yhteensä 44 208 koronatartuntaa.

[totalpoll id=”484655″]