Tarja Turunen ei halua sulkea ovea paluulle Nightwishin riveihin: ”Hypoteettisesti kaikki on mahdollista”

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 16.3.2022

Menestyksekästä sooluraa vuodesta 2005 asti tehnyt Tarja Turunen muistetaan Suomen tunnetuimpiin metalliyhtyeisiin kuuluvan Nightwishin alkuperäisenä laulajana. Monien muistissa on myös tapa, jolla laulaja erotettiin yhtyeestä vuonna 2005. Nykyisin yhtyeen laulajana toimii alankomaalainen Floor Jansen.

Turuselta on vuosien varrella tiedustelu useampaan otteeseen, voisiko hän vielä kuvitella palaavansa yhtyeeseen edes yhden kiertueen ajaksi. Tuoreimpana kysymyksen ovat esittäneet Paulo Baron ja Regis Tadeu haastattelussa, jonka pääset katsomaan jutun lopusta. Haastattelijat esittivät Turuselle hypoteettisen tilanteen, jossa hänen entiset yhtyetoverinsa pahoittelisivat sitä, miten Turusen erottaminen yhtyeestä tapahtui ja pyytäisivät häntä paluukiertueelle Nighwishin kanssa. Turunen vastasi ajatusleikkiin seuraavasti:

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

”Se, että kaikki tuo tapahtuisi, on ensinnäkin jo todella, todella hypoteettista. Todella hypoteettista. Minä kuten me kaikki elän maailmassa, jossa asioita tapahtuu huomaamatta. Tarkoitan, etten voi sulkea ovia siinä mielessä: en ole enää sellainen ihminen. Olen oppinut monia asioita elämässäni. Otan asiat vastaan sellaisina kuin ne tulevat, joten en tiedä. Se olisi todella hypoteettisesti mahdollista.”

Loppujen lopuksi Turunen kuitenkin toteaa tämän hetkisen todellisen tilanteen:

”Se on hyvin epätodennäköistä.”