Tätä teosta on odotettu – Sentenced-kitaristi Miika Tenkulan elämä kirjaksi

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.9.2023

Sentenced-yhtye nousi Muhokselta maailmanmaineeseen vuosituhannen vaihteessa mutta hajosi suosionsa huipulla vuonna 2005. Soolokitaristi ja säveltäjä Miika Tenkulan elämään jäi tyhjiö, jota oli vaikea täyttää. Hänen viimeisiä vuosiaan synkensivät päihdeongelman paheneminen ja kamppailu perinnöllisen sydänsairauden kanssa. Hän kuoli sydänkohtaukseen vain neljä vuotta myöhemmin vuonna 2009. 

Maaliskuussa 2024 julkaistava Miika Tenkulan elämäkerta ”Melankolian mestari” kertoo kitaristin traagisen tarinan lapsuudesta aina ennenaikaiseen kuolemaan saakka. Kirjaa on toivottu pitkään, sillä vielä vuosikymmenten jälkeenkin Sentenced nauttii fanien intohimoista arvostusta, ja Miika Tenkulan maine virtuoosimaisena kitaristina kasvaa entisestään. 

”Melankolian mestari – Miika Tenkula” -kirjan kirjoittaja Nefertiti Malaty on tehnyt kirjan yhteistyössä Sentenced-yhtyeen jäsenten ja Miika Tenkulan perheen kanssa. Malaty on koulutukseltaan psykologi ja psykoterapeutti. Hänen esikoisteoksensa ”Ei äitimateriaalia” (2018) kertoi vapaaehtoisesta lapsettomuudesta.

Like Kustannus on julkaissut aiemmin Matti Riekin kirjoittaman Sentenced-historiikin ”Täältä Pohjoiseen – Sentencedin tarina” (2015).

Luetuimmat

Uusimmat