Tavastia ottaa 50-vuotisjuhlavuonnaan vastuuta ympäristön puolesta Hall of Nature -hankkeella

Kuva: Niko Sihvonen

Huolimatta viimeaikaisten uutisten synkistä näkymistä jatkaa Tavastia-klubi työskentelyä suljettujen ovien takanakin. Tavastia-klubi viettää tänä vuonna 50-vuotisiaan, ja yksi Tavastian juhlavuoden tavoitteista on pohtia rooliaan osana ilmastokriisiä ja sen ratkaisuja. Kulttuurillisesti merkittävänä tapahtumapaikkana Tavastia uskoo yritysvastuunsa ulottuvan myös keikkapaikan fyysisten seinien ulkopuolelle. Ei riitä, ettei ole osa ongelmaa, vaan on oltava osa ratkaisua.

Tavastia on vuoden alussa aloittanut Tavastia Hall of Nature -hankkeen, jonka ensivaiheissa Tavastia pyrkii kartoittamaan omaa ympäristövaikutustaan ja tarkentamaan konkreettisia tavoitteitaan sen pienentämiseksi. Kehitystyön edetessä pyrkimyksenä on pohtia, miten Tavastia voi parhaiten hyödyntää ääntään ja sidosryhmiään positiivisten kehitysten edistämiseksi, sekä miten Tavastia tahona voi yhdessä livekentän ja muiden toimijoiden kanssa vaikuttaa meille kaikille tärkeisiin asioihin.

Hanke toteutetaan yhdessä Accompany Oy:n kanssa. Accompany on yritysvastuun innovaation ja sidosryhmälähtöisen strategiatyön konsulttitoimisto.

Hankkeen rinnalla Tavastia on aloittanut kampanjan, jossa tullaan tulevaisuudessa keräämään tukea Luonnonperintösäätiölle tarkoituksena löytää ja suojella pysyvästi suomalaista ikimetsää. Tavastian metsä -keräys toteutetaan yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa. Kampanjasta voit lukea lisää täältä.

”Haluamme olla mukana vaikuttamassa oman jalanjälkemme aktiiviseen pienentämiseen, mutta myös jättämässä jälkipolville vähintäänkin suojeltua luontoa. Haluamme haastaa kaikki keikoilla kävijöistä artisteihin ja yhteistyökumppaneihimme pohtimaan keinoja ilmastokriisin hidastamiseksi ja luonnonvarojen säilyttämiseksi. Tähän taisteluun tarvitaan kaikkia ikäluokkia, myös meitä jo varttuneita keski-ikäisiä”, lausuu 50-vuotias klubi. Erilaisia käytännön toimia toteutetaan juhlavuoden kuluessa ja ovien auetessa taas yleisölle.

Earth Hour lauantaina 28.3.
Valitettavista olosuhteista johtuen Tavastia ei pääse osallistumaan Earth Houriin, kuten klubi oli suunnitellut. Earth Hour -iltana suljetaan kuitenkin symbolisena eleenä Tavastian nimikyltin valo. Tällä halutaan ilmaista huoli ympäristön tilasta sekä olla mukana puolustamassa luontoa ja hillitsemässä ilmastonmuutosta.

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: