”Teemme kaiken muun itse paitsi vinyylien prässäyksen” – haastattelussa Love Is Punkin Jansku Tanskanen

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 14.2.2024

Love Is Punk -nimen alla tapahtuu monenlaista tekemistä tee se itse -hengessä. Kaaoszine kutsui haastatteluun Jansku Tanskasen ja tiedusteli tarkemmin, mitä kaikkea saman katon alla tapahtuukaan. Voit lukea haastattelun kokonaisuudessaan alta.

Moikka Jansku ja tervetuloa Kaaoszinen haastatteluun! Teillä tapahtuu aika paljon ”saman katon alla”. Kertoisitko tarkemmin mitä kaikkea siellä onkaan?

Moikka ja iso kiitos! Meidän tekemisemme ytimessä on Love Is Punk Records, joka julkaisee punk-vaikutteista musaa aina popimmasta meiningistä hardcoreen. Lisäksi pyöritämme Live Is Punk -ohjelmatoimistoa, josta löytää niin artisteja kuin myös ääni- ja valotekniikkaa sekä tarvittaessa jopa teknikoita. Tekniikkaa on hankittu myös sitä silmällä pitäen, mitä voidaan sitten itsekin hyödyntää keikoilla. Meillä on myös oma studio Helsingin Lauttasaaressa ja tarjoamme äänituotantopalveluja, musiikkivideoiden ja promokuvien kuvausta sekä myös graafista suunnittelua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaikessa tekemisessä näkyy erittäin vahva DIY-meininki. Jopa bändien fanituotteet valmistetaan punk-hengessä itse omalla pajalla. Teemme siis käytännössä kaiken muun itse paitsi vinyylien prässäyksen. Onneksi Suomeen saatiin oma levypuristamo, niin on mahdollista saada myös ne parissa kuukaudessa tai jopa nopeammin.

Bändipaitojen tekoa.

Erittäin kattavat palvelut ja tekemistä varmasti riittää! Minkälaisella porukalla työskentelette?

Minä olen ainut täysipäiväinen työntekijä, mutta aika monen panosta tässä tarvitaan. Rosterissa olevilta bändeiltä saa myös paljon apua, sillä heissä on useampikin moniosaaja. Innokkaita tekijöitä on siis saatavilla matalalla kynnyksellä ja on mukavaa, kun ympärillä on samanhenkistä porukkaa. Tällä hetkellä eniten työllistävät uudet julkaisut ja uusi Love Is Punk -klubi sekä keväällä starttaava festarikiertue, jonka järjestelyissä on aika paljon hommaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Katselin viimeksi eilen teidän erittäin informatiivisia ja selkeitä nettisivuja. Montako bändiä on tällä hetkellä rosterissa?

Tällä hetkellä meillä on kahdeksan aktiivista bändiä, joista viimeisimmät kiinnitykset ovat Rasvamaksa ja Clarkkent. King Star sainattiin jo hieman aikaisemmin, ja nyt olemme päässeet vauhtiin uusien julkaisujen tiimoilta.

King Star ensimmäisellä Love Is Punk -klubilla 7.2.2024. Kuva: Timi Nordman.

Mahtuuko mukaan lisää bändejä?

Kiinnostusta on ollut mukavasti, ja kyselyitä tulee useita viikottain. Toki täytyy aina pohtia sitä, kuka sopisi joukkoon ja meininkiin omalta tyyliltään. Kaikista bändeistä tulee tavallaan kuin omia lapsia, eli se vaatii siinäkin mielessä itseltä täyttä panostusta. Täytyy siis olla kuin yksi jäsen bändissä, että pääsee sisälle siihen touhuun ja voi tarjota apua täysillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jos vähän palataan aiheessa taaksepäin: helpottaa varmaankin myös bändien työskentelyä, kun on paljon osaamista ja palveluita saatavilla samasta paikasta?

Yhteistyö toimii jouhevasti puolin ja toisin. Kokeneemmat bändit saavat uutta energiaa nuoremmilta ja vastaavasti toisin päin, kun on jo paljon hankittua kokemusta hyödynnettävissä.

Rasvamaksan ja Broken Trendin jäseniä demojen kuuntelussa. Kuva: Sasu Hyytiä

Järjestätte kevään mittaan paljon tapahtumia. Onko niitä tiedossa lisää jo julkaistujen lisäksi?

Nyt helmikuussa alkoi Love Is Punk -klubit Helsingin On The Rocksissa, ja viime syksynä ensimmäistä kertaa Helsingissä nähty Love Is Punk Fest lähtee tien päälle. Tarkoitus oli aloittaa Festit helmikuun alussa Kouvolasta, mutta House Of Rockin vesivahingon ja sitä seuraavan remontin vuoksi lähitulevaisuuden keikat siirrettiin siellä eteenpäin. Muitakin keikkoja on jo sovittuna, esimerkiksi Seinäjoen Rytmikorjaamo toukokuussa, mutta niitä julkistetaan kevään mittaan useita lisää. Syksyllä sitten nähdään Love Is Punk Fest myös Helsingissä hieman isompana toteutuksena kuin viimeksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ymmärsin, että viimeksi Love Is Punk Festeilla oli mahdollisuus haastaa mukana olevia bändiläisiä pöytäfutiksessa. Onko siihen jatkossakin mahdollisuus?

Punksoccer on ilman muuta mukana. Peli tullaan sijoittamaan paitatiskin välittömään läheisyyteen. Bändiläisiä pyörii varmasti siinä lähistöllä, ja heitä voi haastaa kisaan mukaan. Peli on siitäkin aivan loistava, ettei tarvitse olla huippupelaaja, vaan siinä voi haastaa kuka vaan kenet vaan. Voittoon on hyvä mahdollisuus, vaikka ei osaisikaan pelata.

Green Dayn Tré Coolin kapula.

Suuret kiitokset juttutuokiosta! Haluaisitko lopuksi lähettää terveisiä Kaaoszinen lukijoille?

Kannattaa ehdottomasti tulla klubille ja kiertueelle mukaan tsekkaamaan bändejä, koska siellä on varsin hienoja juttuja tulossa. Keikoilla on varmasti rento meininki eikä siellä tarvitse jännittää, vaan minua tai bändiläisiä saa rohkeasti nykäistä hihasta ja tulla juttusille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Studion järjestyksenvalvoja.

Lisää tietoa Love Is Punkista ja sen edustamista artisteista pääset lukemaan sen virallisilta nettisivuilta.

Live Is Punk -ohjelmatoimiston tarjonnan sekä tulevat keikat löydät tästä. Meininkiä pääset seuraamaan myös Facebookissa.

Love Is Punk Records somessa: Facebook, Instagram

Love Is Punk Studio Facebookissa