Teksasin metalcorejätti Kublai Khan TX moukaroi tylysti myös uusimmalla julkaisullaan – arviossa äärimmäinen ”Absolute”

:n ”Nomad”-albumi löi minut ällikällä kaksi vuotta sitten. Ennen kyseiseen levyyn törmäämistä en voinut juurikaan sanoa tykänneeni metalcoresta, mutta ”Nomadin” myötä katseeni genreä kohtaan avautui. Teksasilaisyhtyeen sumeilematon raivokkuus teki minuun vaikutuksen, ja erityisesti se, miten Kublai Khan TX oli onnistunut luomaan pitkäsoitostaan murjovan ja tarttuvan kokonaisuuden. ”Nomad” oli todella tyly runttaus, eikä ”Absolute” tee sen suhteen eroa.

Teksasilaisyhtyeen neljäs pitkäsoitto on edeltäjänsä mukaisesti aggressiivinen kokonaisuus, josta pursuaa uhmakkuutta. Albumin kappaleet ovat tarkkaan mitoitettuja, kahdesta kolmeen minuuttiin, eikä niissä ole ylimääräistä joutokäyntiä. Kublai Khan TX on rakentanut siirtymät huomaamattomiksi, minkä seurauksena kappale vaihtuu toiseen aivan kuin huomaamatta. Se tuntui aluksi hieman hämmentävältä, kun en meinannut pysyä kärryillä siitä, mikä kappale kulloinkin soi. Sulavat siirtymät tekevät albumista kuitenkin eheän kokonaisuuden, ja kappaleet muodostavat ikään kuin jatkumon, jossa siirrytään raivokohtauksesta toiseen.

”Absolute” on nimensä mukaisesti ”täydellinen” tai ”kiistaton”, ainakin aggressiivisuuden ja räjähtävyyden suhteen. Albumia kuunnellessa ei voi yksinkertaisesti olla kiihtymättä itsekin. Teksasin moukaroijat ovat onnistuneet luomaan ”Absolutesta” äärimmäisen kovatasoisen paketin. Jos jäin jotain kaipaamaan äänitteeltä, niin ”Nomad”-levyn kaltaista tarttuvuutta. ”Absolute”-levyltä ei nouse ”Nomadin” lailla esiin aivan yhtä selvästi kappaleita, jotka porautuisivat tärykalvojen läpi aivoihin. ”Absolute” on joka tapauksessa kiistatta yksi tämän vuoden brutaaleimmista levyistä.

8/10

Kappalelista:

  1. Armor Of Goddamn
  2. Boomslang
  3. Us & Them
  4. The Truest Love
  5. Self-Destruct
  6. Lower Level
  7. Cloth Ears
  8. High Hopes
  9. Beneath A Crescent Moon
  10. Before It’s Too Late

Kublai Khan TX Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua