Teksti-TV 666 jumittelee ”Aidattu tulevaisuus” -uutuudellaan punkahtavan psykedeelisesti

Kirjoittanut Pasi Huttunen - 16.9.2018
Teksti-TV 666 – Aidattu tulevaisuus

Kyllä se vain on niin, että kolmella kitaralla bändi saa enemmän aikaan, kuin vaikkapa yhdellä tai kahdella. Ja vielä parempi, jos niitä on livetilanteessa esimerkiksi viisi. On vielä mahdoton sanoa, pelastaako Teksti-TV 666 suomalaisen kitararockin, mutta yritystä ainakin on. Tuore levy ”Aidattu tulevaisuus” vie kuulijaa dekadentin urbaanin romantiikkansa sfääreissä aina hypnoottisista sukelteluista tanssijalkojen kutkutteluun.

Metallia tai poppia tässä älykkäässä ja ajoittain punkahtavassa kenkien tuijottelussa ei ole nimeksikään, ja hyvä niin. Psykedeelinen jumittelu pysyköön lestissään, kun se tehdään näin kunnianhimoisesti ja hyvin.

Etenkin levyn nimibiisi sekä sitä seuraava ”Rauhankone” ovat todella kovaa kamaa. Levy on myös kokonaisuutena erinomainen, joskin vaatii tietynlaista mielentilaa, että siihen kannattaa paneutua. Sellaiseksi kepeäksi kulutustavaraksi tästä ei oikein ole. Päätelmiä voi tehdä jo ihan siitä, että biiseistä esimerkiksi jo mainittu ”Rauhankone” on seitsemänminuuttinen ja albumin päättävä ”Katko” on yli kymmenen minuutin mittainen progeilu.

Levyn aloittava ”Turbo-Mondeo” ja nimibiisi ovat hyvin helposti lähestyttäviä, mutta sitten kuljetaan haastavampaan suuntaan.

Synkeästä ja ajoittain vähän tunkkaisesta soundista huolimatta levy jättää hyvälle mielelle, sillä arkisissa asioissa pyörivät lyriikat lyövät pakettiin oman, arkisella tavalla maagisen leimansa.

Levy vie hämyiselle luokkaretkelle nuoren miehen urbaanin arjen vaihtelevaan epävarmuuteen. Kappalemateriaali on sen verran laadukasta, että vaikka se vaatii vähän sinnikkäämpää pureutumista, niin niihin jaksaa paneutua. Hittipotentiaaliahan tässä ei ole, mutta hieno levy.

7/10

Kappalelistaus:
1. Turbo-Mondeo
2. Aidattu tulevaisuus
3. Rauhankone
4. Serverny
5. Katko

Kirjoittanut: Pasi Huttunen