Temple Ballsin uutuusalbumi julkaistaan Suomessa perjantaina

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.3.2019

Ranka Kustannus julkaisee 8. päivä maaliskuuta oululaisen hard rock -yhtye Temple Ballsin uuden ”Untamed”-albumin. Tuotantopuolella Temple Balls on luottanut jälleen ruotsalaiseen osaamiseen, kun ”Untamedin” on tuottanut H.E.A.T.-yhtyeestä tuttu Jona Tee ja miksannut muun muassa Europen, Mustaschin ja H.E.A.T.in kanssa työskennellyt Tobias Lindell. Äänittäjänä on puolestaan kunnostautunut Pasi Kauppinen Sonata Arcticasta.

”Käytännössä sulkeuduimme muusta maailmasta Studio 57:n uumeniin. Oli hienoa päästä tekemään yhteistyötä Jona Teen ja Pasi Kauppisen kanssa”, toteaa basisti Jimi Välikangas.

”Nyt kun levy on valmis, se kuulostaa villiltä, synkältä, hieman aiempaa raskaammalta ja – mikä tärkeintä – juuri siltä, miltä me itse haluamme, eli tämänhetkiseltä Temple Ballsilta”, luonnehtii puolestaan laulaja Arde Teronen.

”Untamedin” ensimmäinen singlelohkaisu ”Kill The Voice” on saanut mukavasti radiosoittoa, ja se on noteerattu kansainvälisillä Spotify-soittolistoilla. Toisen singlen ”Distorted Emotionsin” näinä päivinä valmistuvan musiikkivideon on ohjannut Ville Juurikkala.

Kahden vuoden takaisen ”Traded Dreams” -esikoisen tavoin ”Untamed” julkaistaan myös Japanissa. Sikäläinen Ward Records -levy-yhtiö tuo albumin markkinoille 6. päivä maaliskuuta.

Temple Ballsin levynjulkaisukiertue alkaa 8. päivä maaliskuuta ”Rockin’ Skandinavia 2019” -tapahtumasta The Circuksesta, Helsingistä. Muita toistaiseksi sovittuja keikkoja ovat 30. päivä maaliskuuta 45 Special, Oulu, 3. päivä toukokuuta On The Rocks, Helsinki ja 4. päivä toukokuuta Henry’s Pub, Kuopio. Seuraavan ulkomaankeikkansa Temple Balls soittaa heinäkuussa Big Gun -festivaalilla Moskovassa.