Kuva: Joona Mäki-Huuru

Temple Ballsin viimeinen sinkku marraskuussa julkaistavalta albumilta ulkona nyt – kuuntele tummanpuhuva ”Dead Weight”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.10.2023

Temple Balls lohkaisi 10. marraskuuta julkaistavan Avalanche-albuminsa kolmannen ja viimeisen singlen ”Dead Weight”. Kappaleella yhtye esittää synkempää ja tummanpuhuvampaa puoltaan, joka toimii hienona kontrastina heidän tutulle ja ominaiselle up-tempo hard rockille. Temple Balls kommentoi ”Dead Weight” -singleä:

”Elämän varrella on monenlaisia ihmissuhteita. Jotkut niistä ei kuitenkaan anna mitään, vaan ottaa. Myrkyttäjät raahataan ovesta pihalle ja rokin soitto jatkuu. Siitä kertoo Dead Weight.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Musiikillisesti Dead Weight edustaa levyn synkempää linjaa ja on ehkä muutenkin hieman linjasta poikkeava värssy. Samaa Templeä se on kuitenkin hieman erilaisella pinnoitteella.”

Kesäkuussa albumilta lohkaistiin kiitettävästi radiosoittoa saanut ”No Reason” -single, joka nousi mukaan Radio Rockin Rautaa vai roskaa -äänestykseen. Tätä seurannut Trap-single poiki radiosoittojen lisäksi noin 100 000 katselukertaa Youtubessa viikon sisällä, ja yhtye nähtiin MTV3:n huippusuositun Huomenta Suomi -ohjelman vieraina syyskuussa.

Vuonna 2021 julkaistu ”Pyromide” sai hienon vastaanoton sekä Frontiersin omistautuneilta faneilta kansainvälisesti ja kotimaisessa musamediassa. Muun muassa Soundi antoi levylle täydet 5 tähteä ja Kaaoszine erinomaisuutta hipovat 9 / 10 pistettä.

Yhtyeen ensimmäinen sinkku ”Hell and Feelin’ Fine” julkaistiin syyskuussa 2016 ja kappale sai runsaasti soittoaikaa muun muassa Radio Rockissa. Tobias Lindellin (Europe, Mustasch, H.E.A.T.) tuottama debyyttialbumi äänitettiin Karma Sound Studiosissa Thaimaassa ja se julkaistiin helmikuussa 2017. Yhtyeen toinen täyspitkä Untamed ilmestyi kaksi vuotta myöhemmin.

Temple Balls on kiertänyt loppuunmyydyllä kotimaan kiertueella Battle Beastin kanssa, lämpännyt Queenia Helsingissä, kiertänyt Eurooppaa kolme kertaa niin Sonata Arctican, H.E.A.T.:in kuin Shiraz Lanen ja Block Busterin kanssa sekä esiintynyt Japanissa.

Vuonna 2017 japanilaisen BURRN!-lehden lukijat äänestivät yhtyeen vuoden toiseksi kirkkaimmaksi rock-toivoksi ja Masa Iton Rock TV -ohjelma valitsi yhtyeen vuoden tulokkaaksi.

Luetuimmat

Uusimmat