Temple Of The Dogin comeback-kiertue myytiin loppuun sekunneissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 31.7.2016

Temple Of The DogGrungen kultavuosien tähtisikermä Temple Of The Dog ilmoitti viime viikolla palaavansa yhteen liki 27 vuoden hiljaiselon jälkeen. Seattlen supernippu, jonka muodostavat Soundgardenin Chris Cornell, Pearl Jamin Jeff Ament, Stone Gossard, Mike McCready ja Matt Cameron keikkailee marraskuussa Yhdysvalloissa viidessä eri kaupungissa.

Liput konsertteihin tulivat myyntiin perjantaina ja minikiertue myytiin loppuun kirjaimellisesti sekunneissa. Suuren kysynnän vuoksi, bändi ilmoitti heittävänsä ylimääräiset keikat ainakin Seattlessa ja San Franciscossa. Kiertueen suosio ei ole yllätys, sillä se on kokoonpanon ensimmäinen – Temple Of The Dog on esiintynyt livenä vain muutaman kerran vuonna 1990. Nyt soitettavat konsertit juhlistavat myös yhtyeen ainoaksi jäänyttä ”Temple Of The Dog” -albumia, joka täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

-Tämä on jotain sellaista, mitä kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt, Chris Cornell kommentoi kiertuetta. -Halusimme pysähtyä ja tunnustaa tehneemme joskus jotain tällaista ja osoittaa sille kunnioitusta.

Cornellilla, kuten muillakin kokoonpanon jäsenillä liittyy Temple Of The Dogiin katkeransuloisia muistoja. Yhtye sai alkunsa Seattlessa 1990 pian sen jälkeen, kun Mother Love Bonen laulaja ja Chris Cornellin silloinen kämppäkaveri Andrew Wood kuoli huumeiden yliannostukseen. Cornell purki läheisen ystävänsä kuolemasta aiheutunutta tuskaa paperille ja näin syntyi tukku biisejä, mm. ”Say Hello 2 Heaven” ja ”Reach Down”. Biisien ei ollut tarkoitus edetä Cornellin pöytälaatikkoa pidemmälle, mutta hän halusi osoittaa kunnioitusta Woodille ja pyysi Mother Love Bonen jäseniä äänittämään kappaleet kanssaan. Mother Love Bonessa soittaneet Gossard (kitara) ja Ament (basso) pyysivät studioon myös kitaristikaverinsa McCreadyn ja rumpujen taakse päätyi Soundgardenin rumpali Matt Cameron. Cornell hoiteli tietenkin ääniosuudet, mutta yhdelle biisille hän halusi duettoparin.

Gossard, Ament ja McCready olivat näihin samoihin aikoihin muodostamassa uutta yhtyettä (joka myöhemmin tultiin tuntemaan nimellä Pearl Jam) ja muuan Eddie Vedder oli juuri saapunut kaupunkiin bändin laulajaksi. Vedder lauloi muutamat taustat myös Templen biiseihin ja päätyi lopulta duetoimaan Cornellin kanssa kappaletta ”Hunger Strike”, joka nousikin sitten biisin julkaisun jälkeen Billboard Mainstrem Rock -listan sijalle 4. Bändin ainoaksi jäänyt albumi ”Temple Of The Dog” julkaistiin huhtikuussa 1991.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

25 vuotta tämän kaiken jälkeen, Temple Of The Dog palaa jälleen yhteen, vaikkakin Eddie Vedderin mukana olosta ei ole vielä takeita. Muut jäsenet kuitenkin tullaan varmuudella näkemään marraskuussa lavalla Philadelphiassa, New Yorkissa, San Franciscossa, Los Angelesissa ja Seattlessa.