Kuva: Pasi Rytkönen

Terapeutti Tervo versioi Juicea uudella singlellään

Kirjoittanut Niko Kuusela - 3.2.2023

Luonas kai olla saan” on kunnianosoitus Juice Leskisen elämäntyölle suomirokin uranuurtajana. Terapeutti Tervon Suljetun Osaston uusi single ilmestyi torstaina 2.2.

”Taiteen ja musiikin tekeminen on ikuisen viestikapulan kierrättämistä. Tälläkin singlellä pyrkimyksemme oli herättää eloon jotain vanhaa ja ajatonta. Laulun aihe on ihmisen olemassaolon syvintä ydintä. Biisi on yksi Juicen parhaista. Painoimme siihen omat tunnistettavat sormenjälkemme. Sovitus on uljas ja herkkä”, taustoittaa Miika Tervo uuden biisin valintaa ja toteutusta.

Biisillä vierailee trumpetisti Janne Toivonen. Upea, taivasta nostattava trumpettisoolo on tavattoman kaunis, aito ja väkevä niin kuin on maailman runnoman ihmisen syvin tarve ja toive toisen ihmisen läheisyyteen. ”Yksinäisyys tappaa. Haluamme tällä laululla muistuttaa ystävyyden, yhteenkuuluvuuden ja musiikin voimasta mielenterveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäjänä”, muistuttaa Tervo.

Terapeutti Tervon Suljettu Osasto

Terapeutti Tervon Suljetun Osaston takaa löytyy Miika Tervo – psykoterapeutti ja laulaja-lauluntekijä. Miika on kasannut oman suljetun osastonsa Suomen kärkimuusikoista. Bändissä soittavat Pekka Gröhn, Jussi Jaakonaho, Jussi Liimatainen, Lauri Malin, Aarne Riikonen ja Mika Kuokkanen.

Terapeutti Tervon poppoo tekee omaa matkaansa suomirokin kartalla. Ihmisen kokoisia tarinoita maanläheisesti soitettuina. Yhtyeen tarina avautuu Paluu Untulaan -lyhytelokuvassa, joka julkaistiin keväällä 2021 ”Untula”-levyn julkaisun yhteydessä.