Terhenetär – Korven Kosto (EP)

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 21.6.2015

terhenetar_korvenkostoTerhenetär on vuonna 2007 perustettu folk metal -yhtye Mikkelistä. ”Korven Kosto” -EP:n kerrotaan olevan yhtyeen ensimmäinen äänite, joka on päätynyt levyksi asti.

Terhenettären folk metal on pääosin melko raskasta, mystistä, raakaa ja synkkää. Tummanpuhuva ja kylmä äänimaailma on omiaan lisäämään tuota vaikutelmaa. Se ei ole kuitenkaan koko totuus, sillä Terhenettären musiikissa on myös rosoista kauneutta, jylhiä melodioita ja rauhallisia akustisia osioita mitä moninaisimmissa muodoissa.

Lähin keksimäni vertailukohta on Moonsorrow. Näillä yhtyeillä on paljon yhteistä niin soundimaailman, sävellysten kuin yleisen tunnelmankin suhteen. Kyse ei ole kuitenkaan kopiosta, sillä Terhenettärellä on paljon omaa, joka erottaa sen muista. ”Korven Kosto” on osin varsin metallinen, mutta toisaalta se sisältää suuria ja taidokkaasti rakennettuja melodioita, näppäriä yksityiskohtia ja monimuotoisia osia pitkin kappaleita. Jos kuuntelee tarkkaan, ei voi olla huomaamatta, että Terhenettären musiikki on varsin yksityiskohtaista ja monisävyistä. Kappaleet ovat kuitenkin yhtenäisiä ja suuria kokonaisuuksia, joiden osat nivoutuvat sulavasti yhteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Korven Koston” sisältämät kolme kappaletta ovat tyylikkäitä taidonnäytteitä, jotka kasvavat joka kuuntelukerralla. Vielä monenkin kuuntelukerran jälkeen niistä voi löytää jotakin uutta. Tuotannon jälki on demobändille varsin laadukasta ja musiikki erittäin toimivaa. Jonkin levy-yhtiön pitäisi ehdottomasti valjastaa Terhenettären suuri potentiaali ja kiinnittää heidät rosteriinsa. Terhenettären musiikki ei ole aivan täydelliseen muotoonsa hioutunutta, mutta en usko sen vaativan enää paljoa.

7½/10

Kappalelista:
1. Yksinäisyyden Varjo
2. Korven Kosto Pt. 1
3. Korven Kosto Pt. 2

Terhenetär Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Luetuimmat

Uusimmat