Terminal Prospect – Redefine Existence

Kirjoittanut Juha Attola - 13.6.2013

Suomessakin alkuvuodesta pikavisiitin tehnyt Terminal Prospect on kaikessa hiljaisuudessa saanut valmiiksi uusimman albuminsa, joka on nimeltään ”Redefine Existence”. Modernia metallia on luvassa ja senhän ruotsalaiset ovat kyllä viimevuosina aika hyvin hallinneet.

Pelin avaa ”The Exodus” -niminen kappale, joka onkin ihan toimiva; raskautta on ainakin tullut hivenen lisää sitten edellisen albumin. Meno ei juuri kevene seuraavan ”Chains Of Guilt” -kappaleen myötä, vaan jatkuu tasaisen tappavana. Soittopuoli on yhtyeellä hioutunut varsin hyvin ja soitto onkin asteen verran kovemmalla tasolla kuin edellisellä levyllä. ”The Edge Of Confusion” ei aivan yllä kahden edellisen kappaleen tasolle, se ei oikein tunnu liikkuvan suuntaan eikä toiseen, lopputuloksen kuulostaessa hieman sekavalta.

Homma palaa kuitenkin takaisin raiteilleen ”A Memory To Keep” -kappaleen myötä, joka on riffien varassa etenevää nykymetallia toimivimmillaan. Vaikka ”Redefine Existence” -albumi pääsääntöisesti sisältääkin varsin toimivaa nykymetallia, on sillä myös muutamat pienet heikommatkin puolensa. Nimittäin siinä missä soittopuoli on tullut tiukemmaksi, niin itse kappaleet ovat jääneet hieman tasaisemmiksi kuin edellisellä levyllä. Mielestäni edellisen albumin kappaleet olivat hivenen monipuolisempia. Toinen asia mikä jossain määrin hetkittäin häiritsee, on vokalistin liian tasapaksu esitys. Hieman monipuolisempaa tulkintaa tähän kaivattaisiin, enkä usko ettei siihen pystyttäisi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaiken kaikkiaan Terminal Prospect tarjoilee uusimmalla albumillaan toimivaa metallia joka on kyllä ehdottomasti katsastamisen arvoista. Bändissä riittää kyllä taitoa ja kokemustakin, joten tämä yhtye saattaa jo seuraavalla albumillaan osua napakymppiin tai ainakin erittäin lähelle. Kappaleet ”Price Of The Age” ja ”Resurrection” antavat jo hieman viitteitä siitä.

7/10

Kappalelista:

1.The Exodus
2.Chains Of Guilt
3.The Edge Of Confusion
4.A Memory To Keep
5.Price Of The Age
6.Unfortunately Not (Instrumental)
7.Resurrection
8.Unleash The Fury
9.Aggressive Obsession
10.Redefine Existence
11.Liquid Mind

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.facebook.com/Terminal.Prospect

Kirjoittanut: Juha Attola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat