Testamentin Chuck Billy kertoo sooloalbuminsa saaneen monta kiinnostunutta kitaristia haluamaan osallistua albumille

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.4.2022

Thrash metal -veteraani Testamentin Chuck Billy on julkaisemassa pian debyyttisooloalbumiaan, jonka musiikkia hän on aiemmin kuvannut rockiksi. Nyt Billy istahti alas Laughingmonkeymusic -sivuston kanssa keskustelemaan albuminsa syntyprosessista. Billy kertoo pestanneensa eri kitaristeja sävellysprosessiin:

”Pestasin kitaristeja ja sanoin heille, että ’Sävellä minulle biisi. Mutta älkää säveltäkö Testament-biisiä tai thrash-biisiä. Haluan säveltää jotain erilaista. Tehkää minulle joko bluesmaista, todella raskasta, enemmän rockia. Kasvoin aikakaudella, jolloin rakastin Thin Lizzya ja UFOa ja sen kaltaisia bändejä, joten tee jotain siistiä Thin Lizzyn tyylisiä riffejä”, kertoo Billy ja jatkaa:

”Ajattelin, että ehkä COVIDin aikana minulla olisi enemmän aikaa työskennellä sen parissa… Mutta elämässä on vain kiireitä, enkä keskittynyt pelkästään siihen. Mutta monet ihmiset ovat ottaneet yhteyttä minuun ja sanoneet: ’Haluaisin osallistua säveltämiseen’. Totesin, että ’Sävellä se ja lähetä se sitten minulle. Ja me jatkamme siitä eteenpäin.'”