Texas In July – One Reality

Lancasterin metalcore-skenestä puskevan Texas In Julyn debyyttialbumi ”I Am” jäi ainakin itselläni sinne ihan ok levyjen kastiin. Nyt miehet ovat palanneet ”One Reality” albumillaan ihastuttamaan ihmiskuntaamme.

En kyllä kadehdi levylle katsottavia paineita. Texas In Julyn kaveriyhtye August Burns Red ei liene kenellekkään tuntematon, ja vielä kun läheltä ponnistaa yhtye nimeltä This Or The Apocalypse, jolta kuultiin loistavaa soitantaa kakkosalbumillaan, on selvää ettei Texas In Julylla ole varaa epäonnistua uutukaisellaan.

Miekkoset tuntuvat luottavan rohkeasti breakdowneihin, ja niihin yhdistettyihin melodioihin. Valitettavasti tässä vaiheessa on sanottava, että liikaa. Levy on jopa yllättävän junnaava, kun alkupään kappaleista erityisesti ”1000 Lies” avaa levyn nopealla tahdilla. Kuitenkin mitä lähemmäs loppua levy etenee, sitä vähemmälle nopeat kohdat jäävät.

Parin kuuntelukerran jälkeen melodiat joissain kappaleissa pääsevät kuitenkin loistamaan. Eritoten kappale ”Our Freedom” ponnistaa lopusta vahvasti esille. Jo mainitun kolmosraita ”1000 Lies”:n lisäksi, ennakkoon julkaistu ”Magnolia” ottaa paikkansa levyn kakkosbiisinä, ja edustaa sitä yhtyeen raskaampaa linjaa mainiosti. Jannujen soittotaitokin tuntuu olevan mukavasti hanskassa, ainoastaan vokalisti Alex Goodin ulosanti jää allekirjoittanutta häiritsemään. Huutoääni hänellä on brutaalin kuuloinen, mutta koko levyn samalla monotonisella ääniskaalalla läpi vedettyään, se kuulostaa jopa tylsältä.

Ja sitten niihin asioihin joita ei olisi halunnut kuulla. Levylle on ahdettu kaksi täysin turhaa raitaa. ”Introduction” introraita, joka ei nappaa missään vaiheessa, on tehty luultavasti lähinnä poikien omaksi soittelun iloksi. Toiseksi yhtä turhaksi raidaksi osoittautuu puoliksi akustisesti vedetty instrumentaalifiilistely ”May”, joka ikäänkuin tuntuu unohtuneen levylle. Mielenkiintoa herättää myös kappele ”Pretender” jonka voisi kuvitella löytävänsä joltain A Day To Rememberin levyltä.

”One Reality” ei yllätä kuulijaansa. Vaikka levy sisältää muutaman timanttikappaleen, joka nostaa kuin nostaakin levyn tason kovempaan luokkaan, kun debyyttialbumin, kompastuu yhtye lähinnä itsensä toistoon. Jos se debyyttialbumi oli ihan ok -luokassa, olkoon tämä sitten ihan hyvä.

6/10

Kappalelista:

1. Introduction
2. Magnolia
3. 1000 Lies
4. Dreamer
5. Dying World
6. No Greater Love
7. May
8. Our Freedom
9. Cyclops
10. Pretender
11. One Reality

http://www.myspace.com/texasinjuly

Kirjoittanut: Sami Haapoja

Kommentoi julkaisua