Texas ja Mississippi poistavat maski- ja kokoontumisrajoitukset käytöstä kokonaan

Kirjoittanut Joonas Arppe - 3.3.2021
Texasin kuvernööri Greg Abbott

Yhdysvalloissa Texasin ja Mississippin osavaltiot poistavat käytöstä niin maskien käyttöä koskevat ohjeistuksensa kuin myös kokoontumisrajoituksensa. ”Liian moni texasilainen on menettänyt työllistymismahdollisuutensa” totesi Texasin kuvernööri Greg Abbott Lubbockin kauppakamarilla pitämässään puheessa. ”Liian moni pienyrittäjä on joutunut taistelemaan maksaakseen laskunsa. Tämän on loputtava.”

Päätöksen myötä kaikki urheilu- ja konserttitoiminta areenoilla, keikkapaikoilla ja teattereissa palautuu ainakin lain puolesta koronavirusta edeltävään tilaansa. Abbottin päätös on lainvoimainen maaliskuun 10. päivä alkaen.

Abbott toteaa lausunnossaan:

”Rokotteiden ja vasta-aineita kiihdyttävien lääkkeiden myötä Texasilla on työkalut suojella asukkaitaan virukselta. Meidän täytyy nyt tehdä entistä enemmän työtä palauttaaksemme texasilaisten elämän takaisin normaaliksi, ja teemme sen avaamalla Texasin sataprosenttisesti. COVID-19 ei ole kadonnut, mutta tervehtymiset, rokotukset, vähentynyt sairaalahoidon tarve sekä Texasin asukkaiden harjoittama turvallinen käytös näyttävät, ettei osavaltion pakotteita enää tarvita.”

”Tämänpäiväinen tiedotus ei hylkää texasilaisten huippuunsa hiomaa turvallisen käytöksen harjoittamista. Sen sijaan se on muistutus henkilökohtaisesta vastuustamme, mitä tulee omaan ja meitä ympäröivien ihmisten turvallisuuteen. Tällä päätöksellä varmistamme, että jokaisella Texasin yrityksellä ja perheellä on valta määrittää oma kohtalonsa.”

Myös Mississippin kuvernööri Tate Reeves toteaa lausunnossaan olevan aika päästää irti osavaltion asettamista rajoituksista. Reevesin päätös poistaa maski- ja kokoontumisrajoitukset käytöstä on lainvoimainen 3. maaliskuuta alkaen:

”Huomisesta lähtien poistamme kaikki maskeja koskevat mandaattimme käytöstä, ja yritykset saavat toimia jatkossa ilman osavaltion antamia sääntöjä. Sairaalahoitoa vaativat tapauksemme ja tartuntalukemamme ovat pudonneet pohjalukemiin, ja rokotetta jaetaan ripeään tahtiin. On aika!”

Päätökset osavaltioiden kokonaisvaltaisesta avaamisesta ovat luonnollisesti saaneet osakseen valtavan määrän kritiikin ja ylistyksen ristitulta. Jää nähtäväksi, järjestetäänkö suuria konsertteja tai urheilutapahtumia rajoitusten poistamisesta huolimatta, sillä suurin osa muista osavaltioista pitää yhä kiinni maskeja ja julkisia kokoontumisia koskevista rajoituksistaan.

[totalpoll id=”488374″]