The 1975 saapuu Helsingin jäähalliin lokakuussa

Valtavan menestyksen saavuttanut, ensi vuonna uutta musiikkia julkaiseva englantilainen elektroninen ja kokeellinen indierockyhtye saapuu keikalle Helsingin Jäähalliin keskiviikkona 28. lokakuuta 2020. Liput konserttiin ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa.

2002 perustettu manchesterilainen The 1975 on eloisa, notkeasti tyylista toiseen sukkuloiva dance-rock -yhtye, jonka musiikissa hienostunut taiteellisuus nivoutuu kauniisti pop-koukkuihin. Persoonallisen ja karismaattisen laulaja Matthew Timothy “Matty” Healyn keulittama yhtye nousi Britannian ja Yhdysvaltain listoille ja kansainväliseen suosioon vuoden 2012 eponyymillä debyyttialbumillaan ja erityisesti sen singleillä “Sex”, “Chocolate” ja “Girls”. 2016 ilmestynyt, yhtyeen kiinnostavaan soundiin 1980-luvun kokeellisen elektropopin ja r&b:n piirteitä lisännyt “I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware of It” -albumi menestyi edeltäjäänsäkin paremmin: se nousi sekä Britti- että jenkkilistojen keulaan ja pääsi ehdolle saarivaltion parhaalle albumille myönnettävään Mercury Prizeen. Yhdysvalloissakin sen suosio nousi uudelle tasolle valtaisan suositun Saturday Night Live -talk show -esiintymisen myötä. Yhtyeen viimeisimmän albumin, 2018 ilmestyneen “A Brief Inquiry Into Online Relationshipsin” Music For Cars -kiertue on pitänyt yhtyeen viimeisen vuoden ajan tiukasti tien päällä, mutta ennen albumin alkuvuodesta 2020 ilmestyvää jatko-osaa “Notes on a Conditional Form” on jo julkaistu ilmastonmuutokseen ruotsalaisaktivisti Greta Thunbergin äänellä rajusti kantaa ottava single “The 1975” sekä albumin ensimmäinen single, yhtyeen sointia huomattavasti entistä rankempaan suuntaan vievä “People”.

The 1975 on loistoesimerkki siitä, että bändimusiikki kiinnostaa edelleen yleisöä, kun vain yhtye on karismaattinen ja sillä riittää hienoja biisejä. The 1975 jatkaa hienolla tavalla brittiyhtyeiden perintöä maailmalla! The 1975 on aiemmin soittanut Suomessa Helsingin Tavastialla, Turun Ruisrockissa, Joensuun Ilosaarirockissa ja viimeksi 2017 Helsingin Kaapelitehtaalla.

KEIKKA:
THE 1975 (UK)
28.10.2020 Jäähalli, Helsinki
Ovet klo 18

LIPUT:
Liput nyt myynnissä Ticketmasterissa, palvelumaksuineen alkaen 49 €

Kommentoi julkaisua