Kuva: Marek Sabogal

The 69 Eyes uusi takavuosien menestysreseptin: uutta musiikkia luvassa keväällä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.2.2022

Lukuisia kultaa-ja platinaa myyneitä albumeita julkaissut The 69 Eyes on solminut uuden levytyssopimuksen Gabi Hakasen Vallila Music Housen kanssa, maailmalla bändiä edustaa Markus Staigerin Atomic Fire. Kovassa iskussa oleva helsinkiläisyhtye julkaisee uutta musiikkia kevään aikana.

Suomessa ja maailmalla pitkän uran tehnyt The 69 Eyes on solminut uuden levytyssopimuksen Vallila Music Housen kanssa. Muun muassa Haloo Helsinki! -yhtyeen, Sami Yaffan ja Tommi Läntisen levy-yhtiönä tutuksi tullut Vallila Music House vastaa jatkossa The 69 Eyes -yhtyeen levytyksistä Suomessa. Muualla maailmassa bändiä edustaa saksalainen Atomic Fire, jonka edustukseen kuuluvat mm. Amorphis, Sonata Arctica, Helloween ja Opeth.

Uudet yhteistyökumppanit ovat yhtyeelle tuttuja takavuosilta. Helsingissä vuonna 1989 perustetun The 69 Eyes-yhtyeen uran tähänastiset isoimmat menestykset osuivat 2000-luvun alkupuolelle, jolloin julkaistut kultaa ja platinaa myyneet ”Devils” ja ”Angels” -albumit veivät yhtyeen myyntilistojen kärkeen, toivat radiosoittoa ja avasivat bändille ovet maailmalle. Tuolloin yhtyeen taustavoimissa työskentelivät sekä Vallila Music Housen perustaja-toimitusjohtaja Gabi Hakanen että Atomic Firen omistaja Markus Staiger. Vuosituhannen vaihteessa Hakanen toimi Emi levy-yhtiön Suomen A&R -päällikkönä ja Staiger puolestaan luotsasi Nuclear Blastia, jonka kanssa yhtyeellä on pitkä historia. Jyrki69 kertoo sopimuksesta seuraavaa:

”Olimme vuosikymmenen Nuclear Blastilla, rundasimme tasaiseen tahtiin ympäri maailmaa ja Yhdysvallat, Saksa sekä Venäjä olivat datan valossa päämarkkinoitamme. Mietin, että voisi olla mielekästä pitkästä aikaa olla kotimaisella lafkalla. Laitoin uuden demobiisin Vallila Music Housen Gabi Hakaselle ja kuin elokuvissa hän soitti saman tien takaisin! Edelleen radiossa soivat biisimme ”Lost Boys”, ”Feel Berlin” ja ”Never Say Die” ovat 15 vuoden takaa, ajalta jolloin Gabi oli A&R:na EMIllä – oli aika jatkaa siitä mihin silloin jäimme taas,”

Kovassa iskussa oleva The 69 Eyes julkaisee uutta musiikkia kevään aikana. Huhtikuun alussa julkaistaan Vallila Music Housen studiolla tehty uusi single ”Drive”, jonka on tuottanut Erno Laitinen (Haloo Helsinki!, Sami Yaffa, CMX) ja miksannut Yhdysvalloista käsin Miles Walker (Coldplay, U2, Gwen Stefani, Katy Perry, Haloo Helsinki!). Alkukesästä on luvassa uusi EP. Jyrki69 kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Drive on suoraan jatkoa siitä mihin Gabin kanssa jäimme vuoden 2007 ”Never Say Dien” kanssa. Uus jengi puikoissa ja jenkkimiksaus tuo oman lisänsä, mutta on bändikin todella iskussa. Kitarat soi niin kuin ennen vanhaan ja Jussi takoo kannuja kuin viimeistä päivää! Todella hienoa aloittaa ihan uusista asetelmista, ja varsinkin jatkaa Gabin kanssa taas. Yhtä lailla hyvältä tuntuu saada Atomic Firen klassikkoteam taaksemme.”

The 69 Eyes 2022:
Jyrki 69 – laulu
Bazie – kitara, taustalaulut
Timo-Timo – kitara
Archzie – basso, taustalaulut
Jussi 69 – rummut

www.69eyes.com
www.facebook.com/the69eyes
www.instagram.com/the69eyesofficial/