The Autumn Offering – Fear Will Cast No Shadow

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.11.2007

theautumnofferingfearwillcastnoshadow.jpgVictory Records on kasvanut levy-yhtiönä kokoajan, mutta silti aikojen saatossa yhtiö on kiinnittänyt lukuisia “turhia” bändejä rosteriinsa, kuten olemme viime vuosina saaneet huomata. Yksi onnistuneista kiinnityksistä on kuitenkin vuonna 1999 perustettu The Autumn Offering, joka julkaisi lokakuun 30. päivä kolmannen albuminsa nimeltä ”Fear Will Cast No Shadow” yhtiön kautta.

The Autumn Offering on hardcorea, metallia ja thrash metallia yhdistelevä orkesteri, joka tulee Daytona Beachista, Floridasta. Bändin ensimmäiset kaksi albumia ”Revelations Of The Unsung” sekä ”Embrace The Gutter” ovat sisältäneet vanhan koulukunnan metallia yhdistettynä nykypäivän melodiseen hardcoreen. Uusimmalla, ”Fear Will Cast No Shadow” albumilla bändi pitkälti myös jatkaa samoilla linjoilla, lisäten hieman melodisuutta kitarariffeihin. Uuden melodisemman soundin lisäksi bändi esittelee uuden keulahahmon, Matt McChesneyn, joka on ennen vaikuttanut Bostonin Hell Withinissä. Matt tuo The Autumn Offeringin lauluihin sitä aitoa vanhan koulukunnan henkeä, joka nouseekin yhdeksi albumin kulmakiveksi. McChesneylla on vihainen ja tulinen ulosaanti, joka saa tarttuvat kitarakoukut sekä rumputulen kuulostamaan paikka paikoin jopa mahtavalta. Levyn ehdottomasti parasta antia on ”The Castaway”, jossa on kaikki ainekset hitti kappaleelle: Mattin puhdasta laulua sekä örinää, kiehtovia kitara melodioita sekä vahvaa rumputulta Allen Royalilta.

The Autumn Offeringin uusin albumi ”Fear Will Cast No Shadow” on kokonaisuutena hyvin kasattu paketti vaikkakaan se ei mitään maata mullistavaa tarjoa. Levy on hyvä yhdistelmä sekä uuden, että vanhan koulukunnan yhtyeitä aina Metallicasta Triviumiin. Levyn on tuottanut Jason Suecoff (Trivium, God Forbid), joten tuostakin voi jo päätellä, että armotonta mätkettä on luvassa tuutin täydeltä. Jos bändit kuten God Forbid, It Dies Today tai Scars Of Tomorrow ovat lähellä sydäntäsi, katsasta ihmeessä ”Fear Will Cast No Shadow”!

01. From Atrophy To Obsession

02. Fear Will Cast No Shadow

03. A Great Distance

04. All That Fall Around Us

05. The Castaway

06. You’re Time Is Mine

07. Silence And Goodbye

08. The Wolves At Your Door

09. March Of The Clones

10. Crown Yourself A King, Kill Yourself A Queen

11. Dystopiate

www.theautumnoffering.com

www.myspace.com/theautumnoffering