The Beatlesin viimeisen konsertin keskeyttänyt konstaapeli ei kadu mitään: ”Minulla oli työ tehtävänä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 30.11.2021

Disney Plus -suoratoistopalveluun julkaistiin viikonlopun aikana odotettu Peter Jacksonin ohjaama uusi The Beatles -dokumentti, joka perehtyy yhtyeen viimeiseksi jääneen ”Let It Be” -albumin työstämiseen.

Yhtyeen viimeiseksi konsertiksi jäi esiintyminen bändin päämajan katolla Savile Rowilla. Ikoniseksi muodostunut ”rooftop concert” kuitenkin päättyi poliisin ilmaannuttua paikalle, koska kuten olettaa saattoi, The Beatles aiheutti ennalta ilmoittamattomalla esiintymisellään melkoisen paljon järjestyshäiriöitä ja ruuhkaa.

Nyt Daily Mail on haastatellut konsertin keskeyttäneenä pidettyä konstaapeli Ray Shayleria. 77-vuotias Shayler, tuolloin 25-vuotias, ei sanojensa mukaan kadu päätöstään.

”En olisi kutsunut itseäni faniksi. En pitänyt Beatlesista kovinkaan paljon, kun heistä tuli vähän Hare Krishna, mutta meillä oli kotona muutamia Beatles-levyjä. Pidin heidän musiikistaan. Mutta kun pääsin katolle, minulla oli työ tehtävänä ja ajattelin: ’No, meidän on yritettävä pysäyttää tämä”, Shayler kertoo.

Shayler myös muistelee, kuinka keskeytyksen jälkeen George Harrison ja John Lennon eivät juuri puhuneet hänelle, koska kumpikin oli juuri hiljattain jäänyt kiinni kannabiksen omistuksesta. Paul McCartney sen sijaan pyyteli häiriötä anteeksi, kun taas Ringo vitsaillen pyysi, ettei hänelle laitettaisi käsirautoja.

Nyt jo eläkkeellä oleva Shayler kertoo, ettei hän pitänyt tapausta kovin merkittävänä, joten ei myöskään kirjannut siitä raporttia.

”Joku kysyi minulta, miltä minusta tuntui olla se mies, joka pysäytti Beatlesin konsertin – mutta en sanoisi, että se meni ihan niin. Minä en pysäyttänyt heitä. Ehdotin vain, että olisi hyvä idea, jos he eivät jatkaisi enää soittamista. Jos Beatles olisi ollut kiukkuinen tai päättänyt jatkaa, asiat olisivat voineet olla toisin. Mutta tuohon aikaan emme toimineet niin, ja yritin aina ratkaista ongelmat pidättämättä ihmisiä”, Shayler kertoo.