The Black Moods – Medicine

Kolmen miehen poppoo Phoenixistä, The Black Moods julkaisee näin syksystä toisen albuminsa. ”Medicine” on kuin lääke masentavan syyspäivään – se on nimittäin iloinen tuulahdus Arizonasta, joka piristää päivää tarttuvalla ja hyväntuulisella rokillaan. Vaikka albumi on vasta yhtyeen toinen, kuulostaa levy itsevarmalle ja harkitulle kokonaisuudelle.

The Black Moodsin muodostavat kitaristi-vokalisti Josh Kennedy, rumpali Chico Diaz ja basisti Johannes Lar. Yhtye soittaa kevyttä rockia, jonka kappaleisiin on helppo tarttua kiinni jo ensimmäisellä kuuntelukerralla. Luonteeltaan uuden albumin kappaleet ovat reippaasti eteneviä, vaikka osassa tunnelmat ovat kaihoisat, jopa hiukan surumieliset. Kappaleet ovat rakenteeltaan hyvin samanlaisia, mutta niihin ei ehdi kyllästyä, koska ne kestävät keskimäärin kolme minuuttia.

Albumin kaksi ensimmäistä raitaa ovat meneviä ja mukavasti groovaavia kappaleita. Niistä huokuu tietynlaista huolettomuutta, johon on mukava samaistua. ”How Long” on pykälää rauhallisempi, mutta sekin saa jalan vipattamaan. Kertosäkeen sanoitukset ovat mielenkiintoiset, kun Kennedy mietiskelee kuinka kauan hän on ollut sisäisesti kuollut. ”Paralyzed” jatkaa edeltävän kappaleen linjalla – sekin on rauhallinen melodialtaan, mutta silti tarttuva. The Black Moodsia kuunnellessa on hienoa huomata, ettei yhtye muistuta mitään toista bändiä.  Pojat ovat löytäneet selkeän oman äänen, jota on miellyttävä kuunnella. Ehkä Kings Of Leon tai Killers voisivat olla yhtyeelle jotain kaukaista sukua.

”So Good” on mielenkiintoinen rakkauslaulu, jonka kertosäkeeseen on helppo tarttua. Selkein kappaleesta nouseva piirre on Diazin rumpujen paukutus, joka kuulostaa todella nasevalle. ”Too Late Now” edustaa suoraviivaisempaa rockia – tunnelma ei ole niin kaihoisa kuin monessa muussa kappaleessa ja tiukka kitarasoolo antaa sille särmää. ”Right Now Anywhere” on uhoileva ja avoimesti flirttaileva rakkauskappale, jossa Kennedy kertoo voivansa ottaa tyttönsä milloin haluaa. Kappale on myös ehdoton korvamato! ”Without A Warning” johdattaa kuulijan bluesintäyteiseen maailmaan. Kappaleessa kuvailtavan kylmän yön voi melkein maistaa hengityksessään tai samaistua Kennedyn huoleen hänen tytöstään.

”Whenever It Rains” päättää toisen pitkäsoiton. Ilokseen voi huomata kappaleen poikkeavan muista sen southern rock-vaikutteiden puolesta. Kappale on myös luonteeltaan erilainen: Se on jammaava, mutta Kennedyn erilaisempi laulutyyli antaa siihen oman sävynsä. 12 kappaleesta huolimatta ”Medicine” tulee kahlattua nopeasti läpi. Albumia läpikäydessä sieltä nousee paikka paikoin selkeästi muutama kappale ylitse muiden, mutta missään vaiheessa kohdalle ei osu pitkästyttäviä kappaleita. Albumi on onnistunut teos, joka luo uskoa rockin tulevaisuudelle. Juuri tällaisia uusia tuulia rock tarvitsee!

9/10

Kappalelista:

  1. Someone To Save Us
  2. Say It For The Last Time
  3. How Long
  4. Paralyzed
  5. So Good
  6. Too Late Now
  7. Right Now Anywhere
  8. Without A Warning
  9. Can’t Sleep
  10. Killers In The Night
  11. Within Without
  12. Whenever It Rains

The Black Moods Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit