The Chariot – One Wing

Yhdysvaltojen Georgiasta ylös kammennut on kyntänyt uraa ”kaoottinen hardcore” –leima otsalla jo lähemmäs kymmenen vuotta. Yhtye on kuvaillut viidettä täyspitkäänsä, ”One Wingiä”, oudoimmaksi tekeleekseen, jonka johdosta mielen likaa väkisinkin ajatus, että juipit ovat menneet ja luopuneet siitä kuuluisasta kaoottisuudesta ja instrumenttien kilpahuudosta.

Albumin avausraidaksi on valittu puoleensavetävä ”Forget”, jonka helposti lähestyttävä, bändille keskivertoa pehmeämpi, hardcoremättö koukuttaa (kipaleessa on jopa hieman elementtejä metalcoresta, jonka edustajaksi yhtyettä on joskus tyrkytetty) – tätä on kuultava lisää.

”One Wing” on sielukas albumi, josta se kummallisuus luultavasti juontaa juurensa. Levy on monipuolisempi ja harkitumpi, kuin mikään bändin aiemmista, minkä ansiosta sen näennäisesti asiaankuulumattomatkin elementit kuuluvat asiaan, esimerkiksi ”First”-kappaleen Wild Wild West –meininki, herkkä balladi ”Speak” ja mahtipontinen, experimentalin rajoilla kiikkuva lopetus ”Cheek” tekevät lätystä monivivahteisen, jopa taiteellisen.

Vaikka levy ajoittain luiskahtaa tasapaksuun instrumenttien mäiskintään ja hivenen latteisiin vokaaliosuuksiin, pääasiallisesti ”One Wing” tarjoaa raivokasta soitantaa, raastavia vokaaleja, pysäyttäviä instrumentaaleja, sekä hemmetisti luonnetta ja visiota. Ajoittain lätty tekee sellaisen vaikutuksen, että on pakko sulkea silmät ja antaa musiikin viedä.

Kokonaisuutena ”One Wing” on vahva, omaperäinen ja riittävän tyyliuskollinen näyttö The Chariotin lahjakkuudesta, joka ”One Wingillä” roihuaa kenties ensimmäistä kertaa kaikissa väreissään.

7/10

Kappalelista:
01. Forget
02. Not
03. Your
04. First
05. Love.
06. Speak
07. in
08. Tongues
09. and
10. Cheek.

https://www.facebook.com/thechariot

Kirjoittanut: Elina Rauhala

Kommentoi julkaisua