The Darknessin Justin Hawkins ei ole optimistinen livemusiikin tulevaisuuden suhteen

The Darkness-yhtyeen laulaja-kitaristi Justin Hawkins on ilmaissut huolensa livemusiikin tulevaisuudesta Britanniassa. Music Venue Trust -järjestön mukaan 24 brittiläistä keikkapaikkaa ovat vaarassa joutua sulkemaan ovensa lopullisesti. Hawkins jakoi ajatuksiaan The Telegraphille:

”Näyttää siltä, ettei taide ole enää prioriteetti. Kun opiskelin musiikkiteknologiaa yliopistossa [90-luvun loppupuolella] muistan, miten kaikki sanoivat musiikin olevan Britannian tärkein vientituote heti teräksen jälkeen, ja miten olennainen osa kansallista identiteettiämme se oli. Tällainen ajattelu on näköjään hylätty tällä hetkellä.”

”Tiedän kyllä, että kaikki kärsivät tästä, mutta minun nähdäkseni musiikkialan on erittäin vaikea elpyä, mikäli keikkapaikkoja ei voida pitää pystyssä. Niissä on paljon työtä jo ilman poikkeustilaakin, ilman minkäänlaista takuuta kannattavuudesta, joten kukaan ei halua ottaa riskejä musiikin suhteen tällä hetkellä. Tuntuu ettei kukaan tue meitä, ja se on aika perseestä, eikö niin?”

Kommentoi julkaisua