The Darknessin Justin Hawkins kommentoi Bon Jovin laulukuntoa: ”Hänen ympärillään olevien ihmisten pitäisi käskeä häntä lopettamaan”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 10.5.2022

Rock-legenda Bon Jovin vokalistina tunnettu Jon Bon Jovi on kerännyt kritiikkiä viimeaikaisten laulusuoritustensa pohjalta. Bon Jovin vokaaleja on parjattu kilpaa ”järkyttävän huonoiksi” ja ”mahdottomiksi kuunnella”.

Nyt myös brittiläisen hard rock -yhtye The Darknessin solisti Justin Hawkins kommentoi Bon Jovin laulukuntoa. Hawkins sanoi seuraavaa omalla YouTube-videollaan:

”Urani ei ole yhtä pitkä kuin Jon Bon Jovin, eikä yhtä suuri. Mutta jopa sillä tasolla, jonka olemme kokeneet, jos olet tällaisessa tilanteessa etkä pysty suorittamaan, etkä pysty antamaan yleisöllesi sitä, mitä he ansaitsevat, se on kamalaa – se on kamala tunne – etkä nauti kiertueista siinä tilassa; haluat vain mennä kotiin. Luulen, että hän tuntee samoin. Mutta Bon Jovinn ympärillä täytyy olla valtava koneisto, joka estää häntä vetämästä töpseliä irti, mikä on mielestäni tarpeen. En tarkoita, että hän vetäisi pistokkeen lopullisesti irti”

”Ei ole hauskaa katsoa tätä, eikä se ole hauskaa yhden suurimman laulajan kohdalla. Hän on loistava laulaja – hän on aina ollut – mutta tämä kuulostaa siltä, että jokin syö häntä sisältäpäin. Enkä usko, että kyseessä on äänivamma, vaan pikemminkin jonkinlainen esiintymispelon ilmenemismuoto, joka estää häntä antamasta tavaramerkkivokaalejaan, jota tarvitaan näissä valtavissa kappaleissa, näissä hymnimäisissä megahiteissä. Ja minusta tuntuu, että hänen ympärillään olevien ihmisten pitäisi käskeä häntä lopettamaan. On varmaan vaikeaa, kun… Jos pelkää potkuja, on varmaan vaikea puhua laulajalle sillä tavalla. En tiedä, millainen dynamiikka heidän organisaatiossaan vallitsee, mutta luulen, että jos työskentelisin Jon Bon Joville ja välittäisin ”brändistä”, pyytäisin häntä harkitsemaan kiertueen peruuttamista ja hakeutumista lääkäriin. Minua surettaa nähdä tämä. Olemme varmasti kaikki pettyneitä.”