The Dedes yleisön äänivyöryllä Emergenza-festivaalin finaaliin

Kirjoittanut Niko Kuusela - 1.4.2023

Pääkaupunkiseudulta ponnistava The Dedes syntyi, kun musiikillisen opinahjon laulaja-lauluntekijä -linjan viisi nuorta naista havaitsivat, että laulutaidon lisäksi soitannolliset instrumentit taipuvat heidän hyppysissään hyvin yhteen. Jamisessiot vahvistivat yhteisiä musiikillisia makuelämyksiä, joten päätettiin perustaa bändi.

Paikalliskeikkojen lisäksi yhtye on osallistunut parhaillaan käynnissä olevaan Emergenza-festivaaliin pokaten sen kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta puolelleen yleisön suurimman äänimäärän ja varmistaen näin tiensä festivaalin finaaliin. Finaali järjestetään Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla perjantaina 19.5.

The Dedesin nyt julkaistava toinen single ”I’m Not Dead” on yhtyeen toisen solistin, Laura Lepistön käsialaa. Grungehtava biisi syntyi lyriikka edellä ja kertoo ystävyyssuhteiden katkeamisesta. Sävellystyössä Lepistöllä oli hyppysissään ukulele.

”Biisi tosiaan syntyi samalla, kun opettelin soittamaan ukulelea. Näppäilin helppoja sointuja, kun tajusin niiden rytmittyvän uudeksi sävellykseksi. Niin helppoa se onneksi joskus on”, naurahtaa Lepistö.
Lepistön rinnalla kokoonpanossa soittavat ja laulavat musiikillisesti ja soitannollisesti monilahjakkaat Jasmin Stenfors (laulu), Ester ”Esti” Sevilem(kitara/viulu), Vilma Hautaluoma (basso) ja Evie Kautonen (rummut).

Yhtye tiedottaa tulevista keikoistaan somekanavissaan:
Facebook/Instagram: @officialdedes
TikTok: @the.dedes
YouTube: The Dedes

Luetuimmat

Uusimmat