The Dillinger Escape Plan julkaisee uuden levynsä lokakuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.7.2016

Dillinger Escape Plan

Viimeisimmän Revolver-lehden julkaisun mukaan, yhdysvaltalainen The Dillinger Escape Plan julkaisee uuden Dissociation -albuminsa 14. lokakuuta Party Smashers Inc. ja Cooking Vinyl levy-yhtiöiden kautta. Bändin kitaristi Ben Weinman kertoi aiemmin The Voidin haastattelussa, minkälaista materiaalia uudella levyllä tullaan kuulemaan. – Se on rankkaa. Se on todella rankkaa ja synkkää, mutta samalla ehkä myös oudompaa kamaa kuin viimeisimmällä levyllä. Ideat ja riffit, joita levyllä kuulee ovat hieman outoja, Weinman maalailee ja jatkaa:

– Voin kuitenkin ylpeänä sanoa, että kukaan muu ei kuulosta samalta. Vaikka olisimme huonoin bändi maailmassa, kukaan ei varmasti kirjoita samanlaisia riffejä kuin me. Ja se on ehkä asia, josta olen eniten ylpeä ja siihen me myös pyrimme – että erottuisimme massasta.

Valmistautuessaan maailmankiertueeseen uuden levyn tiimoilta, The Dillinger Escape Plan on myös ilmoittanut soittavansa muutaman intiimin keikan loppukesästä Pohjois-Amerikassa. Bändi starttaa Torontosta 5. elokuuta ja etenee sieltä itärannikon (mm. Boston, New York, Philadelphia) kautta Kaliforniaan.