The Faceless jälleen ongelmissa: fanit raivoissaan huonosti soitetun ja myöhästyneen keikan takia

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 12.6.2018

Yhdysvaltalainen teknistä death metallia esittävä The Faceless on ollut uransa aikana jo muutaman kerran syytösten ja hiillostuksen kohteena. Yhtyeen jäsenet ovat jättäneet bändin ja sen johtohahmon, Michael Keenen, jo kahdesti. Uusin joukkoero tapahtui kuluneen vuoden maaliskuussa. Keenea on lisäksi syytetty niin fanien kuin entisten jäsentenkin suunnalta sekä varkaudesta että heroiiniaddiktiosta.

Yhtye esiintyi 10. kesäkuuta Kalifornian ”Bay Area Death Fest” -tapahtumassa, jossa sen oli määrä esittää vuoden 2008 albuminsa ”Planetary Duality” kokonaisuudessaan. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti tapahtunut: raivostuneet fanit kertovat, että yhtye aloitti settinsä tunnin myöhässä, minkä vuoksi albumilta soitettiin vain neljä kappaletta. Yhtyeen kerrotaan myös näyttäneen olleen ”heikossa hapessa”. Eräs yhtyeen fani kirjoittaa bändin Facebook-sivuilla:

”Odotin puolitoista tuntia kuullakseni puolet ’Planetary Dualitysta’ kamalasti soitettuna. Tämä on kolmas kerta vuoden sisällä, kun The Faceless on oikutellut kohdallani (ei esiintymistä Anaheimissa vuonna 2017 ja samana vuonna Los Angelesissa niin huono keikka, että Ken mulkoilia Keenia lavalla). Minä todellakin toivon, että joku päivä tapahtuu täyskäännös, ja fanit pääsevät taas näkemään The Facelessin livenä, ajoissa ja kunnossa. Säälittävät tekosyyt saavat riittää. Olin hämmästynyt siitä, miten tuohtunut Keene oli, kun bändille kerrottiin, ettei se ehtisi soittaa PD:ta kokonaisuudessaan. Sen jälkeen Keene antoi fanien ehdottaa kappaleita mutta torjui ehdotukset, koska hän ’piti Ancient Covenantista enemmän’. Olen pahoillani näiden muusikoiden puolesta, jotka ovat asettaneet maineensa vaaraan tässä yhtyeessä. He vaikuttavat mukavilta tyypeiltä ja ovat erittäin lahjakkaita, mutta he varmasti tiesivät, mihin ryhtyivät. RIP The Faceless.”

Yhtye kommentoi esitystään seuraavasti:

”Meillä oli todella kivaa eilen Bay Area Death Festilla! Nyt muutama konsertti By The Thousandsin kanssa ja sitten suuntaamme lauantaina Montebello Rockfestiin!”

https://www.instagram.com/p/Bj3-RhHnE6f/?utm_source=ig_embed

View this post on Instagram

A post shared by ArnoldPlaysGuitar (@arnoldplaysguitar)

Luetuimmat

Uusimmat