The Fair Attempts pakenee todellisuutta – uusi single ”Dial Out” julkaistu

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.4.2020

Industrial rock -yhtye The Fair Attempts ei ole malttanut pitää taukoa. Vasta vuonna 2018 perustettu projekti on ehtinyt julkaisemaan jo kahden EP:n ja yhden pitkäsoiton lisäksi kourallisen sinkkuja. Nyt paetaan jo todellisuutta tulevalta pitkäsoitolta lohkaistulta singlellä ”Dial Out”. Yhtyeen Friendly Timo kommentoi:

”Maailmassa, jota me luodaan, on ihmisellä aina vähemmän tilaa olla ihminen. Kun seinät alkavat kasautua ympärillemme ja maailmamme kääntyä ylösalaisin, meillä on tapana vetäytyä kuoreemme ja pysytellä siellä. Me luodaan oma vaihtoehtoinen todellisuutemme, kun tässä todellisuudessa ei voi psyyke enää elää. Ihmiset tekevät tällaista tahdonalaista itsepetosta joka tapauksessa, kukin selviytyäkseen omalla tavallaan. Lopulta voidaan todeta, että meillä on elämästä järjissään selviämiseen kaksi vaihtoehtoa: Dial Out or Die Loud.”

Elektronisen ja energisen industrial rockin perille potkima sanoma ei suinkaan ole tästä todellisuudesta, vaikka se voidaan niinkin tulkita. The Fair Attempts kuvailee itseään ”industrial rockin black mirroriksi” ja luo omaa visiotaan tulevaisuuden maailmasta, joka ympärillemme rakentuu.