The Grammersin ”The Rest Of The Best”-kokoelma on nyt ulkona

Kirjoittanut Niko Kuusela - 10.1.2020

Classic rock­ -yhtye The Grammers vietti tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa julkaisemalla kokoelmistaan kuukausittain uuden singlen, ja nyt on koossa todella kova levyllinen harvinaisuuksia!

”The Rest Of The Best” kerää samoihin kansiin B-puolia, tuotantojen ylijäämiä ja esituotantonauhoja menneiltä albumeilta. Mutta entäpä jos fillerit olivatkin killereitä?

”The Rest Of The Best”-albumin kappaleet ovat tosiaankin The Grammers -yhtyeen jämäpaloja. Albumeilta tippuneita biisejä, B-puolia, niitä keskitempoisia perusralleja, joita yhtyeelle syntyi parhaimpina aikoina kuin sieniä sateella. Suuri osa levyn kappaleista on äänitetty livenä. Ne haisevat röyheän suvereenilta, yhdessä kasvaneelta rock-bändiltä. Silti melodiat ovat koukuttavia, tuplakitarat maukkaita ja rummut rullaavat ylpeästi. Manageri Liimataista lainaten; tuolloin pannu kävi kuumana, lapasyötöt viuhuivat kitaran kaulalta toiselle, keikka- ja levytystahti oli huipussaan. Tsemppihenkinen heavy rock upposi yleisöön ja yhtye eli loputtomalta tuntuvaa nousukautta. Nämä kappaleet muodostavat tarinan rock-yhtyeen kehityskaaresta ja ovat mielenkiintoinen kokoelma niistä lopuista parhaista paloista. Suoraan uunista rasvaisena pöytään nautittavaksi, olkaa hyvät!