Kuva: Joona Oja

The Heatonsilta raikas EP ”We Are The Heatons”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.1.2023

Vuonna 2021 perustettu The Heatons julkaisi 12. tammikuuta kuuden kappaleen mittaisen ”We Are The Heatons” -EP:n. Bändin debyyttikokonaisuus koostaa jäsenten yhdessä hioman monipuolisen rock-soundin, johon he ovat ammentaneet vaikutteita muun muassa Enter Shikarin ja Biffy Clyron musiikista. Biisien tavoitteena on välittää eloisaa, kaihoisaa ja voimaannuttavaakin fiilistä, minkä avulla bändi toivoo auttavansa kuulijaa käsittelemään tavallisessa elämässä esiintyviä vaikeuksia sekä myös globaaleja ahdistusta ja turhautuneisuutta herättäviä aiheita.

Viisikko aloitti kappaleiden kirjoittamisen keskenään jo vuonna 2016. Bändin toimiessa keväällä 2019 vielä toisella nimellä valittiin se osaksi sen kotikaupungissa Raahessa ensimmäistä kertaa toteutettua Rock Academy -hanketta, jonka aikana yhtyeen sisällä syntyi ajatus uudelleen syntymisestä. EP:n työstäminen aloitettiinkin jo liki kaksi vuotta sitten pandemian ravistellessa maailmaa. Määrätietoinen työskentely sekä sparrailu Mikko Von Hertzenin ja muiden musiikin ammattilaisten kanssa auttoi yhtyettä kasvamaan musiikin tekijöinä ja löytämään oman tunnistettavan soundin huolitellulle EP:lle.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana ”We Are The Heatons” -EP:ltä on päästy kuulemaan musiikkivideoiden kera jo kolme singleä: epäonnistunutta romanssia pohtiva suoraviivainen ja brittirockiksikin kuvailtu ”Maria”, yhtyeen teknisempää ja aggressiivista puolta esittelevä ”Disco Death March” sekä kaihoisan pehmeää rockia edustava ”Different Endings”. Julkaisun avauskappale ”Home” kertoo nimensä mukaan paikan löytämisestä, jonne voi aina palata, ja jota voi kutsua onnellisesti kodiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bändin tavoitteena on tavoittaa musiikillaan kaikki modernista rockista kiinnostuneet ja levittää ilosanomaa The Heatonsin uudesta ja urheasta maailmasta laajasti ympäri Suomen. Seuraavan kerran The Heatonsin voi nähdä tositoimissa Raahessa Friemanin talolla perjantaina 20. päivä tammikuuta. Bändin sometililtä (@theheatonsmusic) löytyy ajankohtaiset tiedot julkaisuista ja tulevista tapahtumista.